tag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post583723202691789940..comments2023-12-16T15:29:52.599+02:00Comments on pro peruskoulu: Kouluruokailu 7. - kuoriaisia riisissäUnknownnoreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-58727655363088916682011-12-07T12:27:35.802+02:002011-12-07T12:27:35.802+02:00Kyllä minä osaan perunani kuoria, mutta syön aina ...Kyllä minä osaan perunani kuoria, mutta syön aina ne kuorineen päivineen (paitsi keitossa). Kyse ei myöskään ole viitsimisestä. Kyse on siitä, että perunankuoressa on hyödyllisiä aineisosia, esimerkiksi kuitua. Minusta on lähinnä tuhlausta heittää ne kuoret pois. Hyvä vaan, kun oppilaat syövät kuorineen päivineen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-2705208257434126472011-11-30T22:50:08.476+02:002011-11-30T22:50:08.476+02:00Informatiivista keskustelua täällä. Hienoa!
Enke...Informatiivista keskustelua täällä. Hienoa! <br /><br />Enkeliporsas: ottaisitko pikaisesti yhteyttä kouluruokatietopankki@gmail.com. Kerron aiheeni mielummin ilman yleisöä.Maarit Laurinenhttps://www.blogger.com/profile/05989282651475397969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-91019092344951568832011-11-28T19:57:33.787+02:002011-11-28T19:57:33.787+02:00keittäjä...
Kiitos tiedosta, hyvä tietää.keittäjä...<br /><br />Kiitos tiedosta, hyvä tietää.Kai-Ari Lundellhttps://www.blogger.com/profile/12219440175739703295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-6545576390116564042011-11-28T19:17:27.698+02:002011-11-28T19:17:27.698+02:00Kiitos HK, Atria tai mikä lie ruokatalo maanantais...Kiitos HK, Atria tai mikä lie ruokatalo maanantaisesta valmisjauhelihastanne, josta keskuskeittiömme appeemme valmistaa. Pavut maistuivat, mutta "lihaan" jääneet jänteen palaset narskahtelivat ikävästi hampaissa ja verrisuonten palaset olisivat vaatineet hieman pidemmän kypsytysajan. <br />Taloussivuilla lienee loppuvuodesta mukavaavaa luettavaa onnistuneesta kilpailutuksesta.<br />T. VaskitsaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-39280101304870075572011-11-26T19:35:34.636+02:002011-11-26T19:35:34.636+02:00Valmiiksi kuoritut suurkeittiöissä keitetyt peruna...Valmiiksi kuoritut suurkeittiöissä keitetyt perunat eivät nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ole mitään kumiperunoita.<br /><br />Kumiperunaksi peruna tulee kun se kypsnnetään väkisin vanhanaikaisesti 80 luvun painekeittokaapeissa jolloin perunan kypsymisaika keinotekoisesti lyhennetään 12 minuuttiin.<br /><br />Uusimmalla tekniikalla kypsennettynä lempeästi höyrykeitolla perunan laatu säilyy hyvänä.<br /><br />Toinen perunan muuttuminen kumiperunaksi vaikuttava tekijä on liian alhainen lämpötila ja liian pitkä säilytysaika lämpösäilytyksen aikana.keittäjänoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-7188263029432248362011-11-25T13:21:43.711+02:002011-11-25T13:21:43.711+02:00Ano...kuoriperunoiden toinen vaihtoehto isoissa ko...Ano...kuoriperunoiden toinen vaihtoehto isoissa kouluissa ovat juuri ne surullisen kuuluisat kumiperunat.<br /><br />Niin...sivistysmaa? Minkälainen maa on sivistysmaa? Miten sivistys mitataan, tuskin perunankuorilla...<br /><br />Maan sivistystä voidaan kyllä mitata. Suomalaiset ovat aikalailla kärjessä PISA-tutkimusten mukaan. Koulutusvertailuilla, jos millä, voidaan mitata eri maiden sivistyksen tasoa.<br /><br />Sitäpaitsi väite, ettei perunoita tarjota muualla (ns. sivistysmaissa) kuorineen, ei pidä paikkaansa.Kai-Ari Lundellhttps://www.blogger.com/profile/12219440175739703295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-1593722390718449232011-11-25T12:38:02.088+02:002011-11-25T12:38:02.088+02:00Jos perunat on jätetty kuorimatta, niin kyseessä o...Jos perunat on jätetty kuorimatta, niin kyseessä on karkea virhe ja ruokaa ei ole tehty valmiiksi. Sivistysmaissa ei perunoita tarjota koskaan kuorineen. Jopa Venäjällä tämä tiedetään.<br /><br />Mitä tulee kuoriaisiin, niin on selvää, että keittiö, joka lisukkeen valmisti ei ole pessyt raaka-aineita, jolloin kaikki ylimääräinen katoaisi. Noista tuholaisista ei koskaan päästä eroon, sillä vähintään niiden munia ja toukkia on aina viljatuotteiden joukossa. Myllyissä ym. paikoissa ei niitä voida hävittää, koska myrkkymäärä joka toimii aikuisiin otuksiin ei riitä toukille ja myrkyissä on suurimmat käyttörajat. Onneksi kierto on sen verran nopeaa, että ihmiset popsivat munat ja toukat, koska eivät näe niitä. Mitään haittaa niistä ei ole, eikä makua tai hajua.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-68966040987632337672011-11-24T17:11:38.834+02:002011-11-24T17:11:38.834+02:00Ano...
Sallin kyllä kuorineen syömisen.
Mutta se...Ano...<br /><br />Sallin kyllä kuorineen syömisen.<br /><br />Mutta se jyrsiminen on epämiellyttävää, ja joitakin oppilaita sellaisen näkeminen suorastaan oksettaa.Kai-Ari Lundellhttps://www.blogger.com/profile/12219440175739703295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1269635198457193761.post-10161616813580353072011-11-24T17:05:37.943+02:002011-11-24T17:05:37.943+02:00Hyvä että opetit perunan kuorimisen. Koulun peruna...Hyvä että opetit perunan kuorimisen. Koulun perunat voi kyllä huoletta syödä kuorineen, ne on pesty hyvin ja kuoressa on parhaat hivenet :)Anonymousnoreply@blogger.com