torstai 28. huhtikuuta 2011

Vihreitä harhanäkyjä - Kangasalalla myrkytetään lapsia


Iltalehti - Aamulehti 28.4.

Kuntapäättäjä kielsi lastaan syömästä kouluruokaa

Kangasalan kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Juha Köppä (vihr) kieltää lastansa syömästä kouluruokaa, kertoo Aamulehti.

- Koulussa, jossa lapseni Kangasalla käy, on valitettavasti vaiettava ja syötävä "myrkytettyä" ruokaa. Tällä ruoalla tarkoitan kemikalisoitua, geenimanipuloitua, prosessoitua, köyhdytettyä, säteilytettyä ravintoa tai torjunta-, lannoite-, hormoni- ja lääkeainejäämiä sisältävää teollista tuotetta tai näillä keinoin tuotettua kasvia tai eläintä.

Köppä kertoo kirjoituksessaan kieltävänsä lapseltaan jatkossa kunnan tarjoaman kouluruokailun.

- Laitan evästä leipälaukkuun. Tähän haastan muidenkin lasten vanhemmat, jotka ovat tietoisia ja huolissaan lapsillemme tarjottavan ruoan alkuperästä ja laadusta.Toistaiseksi kukaan ei ole kuollut kouluruokamyrkytykseen. En usko, että koulut myrkyttävät lapsia Kangasalalla.

Yksilöllisyydellä on hyvät puolensa, mutta yksilöllisyyden suhteen taitaa olla niin, että nyky-yhteiskuntamme on heilahtanut äärilaitaan. Mä ja mä - mun lapsi ja mun lapsi. Kohta kukaan ei enää puhu meistä ja yhteisvastuusta, saatika meidän lapsistamme.

Yltiöyksilöllisyys on äärimmäisen itsekästä. En ihmettele yhtään, kun nirppanokkapuolue Vihreät kärsi rökäletappion Eduskuntavaaleissa. Eilisessä A-studiossa puoluejohtaja Anni Sinnemäki yritti parhaansa mukaan selitellä vaalitappion syitä siinä onnistumatta.

Vihreiden tappioon on kaksi perussyytä:

1. Harhaisuus - nähdään asioita, joita ei ole olemassa.

2. Ylimielisyys - noustaan muiden ihmisten ajatusten yläpuolelle.

Ei ole mikään ihme, että vihreiden kannatusjoukoista oli siirtymää persujen suuntaan. Vihreiden olisi syytä alkaa ajaa peruspolitiikkaa malliin Soininvaara - Haavisto. Pilvissä leijumalla ei saada mitään aikaan. Vihreät eivät ole puhuneet uskottavasti kansan kahtiajaosta tai syrjäytymisestä.

Tutkimusten mukaan ilmainen kouluruokailu on yksi suomalaisen tasa-arvon perustekijöitä. Tyhjällä vatsalla ei jaksa opiskella - ja Juha Köppä kehottaa muita vanhempia kouluruokailukapinaan.

Juha Köpälle tiedoksi:

Suomessa on rakenteellista köyhyyttä. Osa lapsista ei saa riittävästi ravintoa kotoa. Kouluruokailu tasaa, mikä näkyy esim. maanantaisin, jolloin ruoan on oltava tukevaa. Maanantaisin kouluruokaa syödään enemmän kuin muina koulupäivinä.

Juha Köppä, herää todellisuuteen. Olisi syytä miettiä pikemminkin, miksi kouluruokaan satsataan eri summilla Suomen eri kunnissa. Edes kouluruoan suhteen lapset eivät ole tasa-arvoisia.

9 kommenttia:

 1. Olen sanasta sanaan blogistin kanssa samaa mieltä! Vihreät ovat hemmoteltujen porvaripentujen ikuisen isäkapinan toteuttamiseksi perustettu partiokerho ja suomalaisen vihreän ja epäolennaisuuksilla ja disinformaatiolla ihmisiä syyllistävän uuspuritanismin linnake. Tämän päivän hyvintoimeentulevia taistolaisia vihreissä kurahousuissa.

  Muuten...ettei epämiellyttävä totuus unohtuisi, kunnostautuu kuulemma meidän oma ammattikuntamme vihreiden äänestämisessä.
  Toivon siksi todella, ettei siitä ituangistista ja maailman lopun pelkäämisestä ja salatusta ihmisvihasta siirry mitään opetukseen, vaan kaikki opettajat voivat tarjota lapsille tulevaisuuden kirkkaana ja mahdollisuuksia täynnä olevana seikkailuna. Sitä se on.

  Eläkööön optimistinen ja aidosti humanistinen ihmiskäsitys, tieteellinen maailmankuva - alas vihreät liput koulujen pihoilta ja tilalle elämän uskon lippu - vaikka punainen ja musta merirosvolippu sitten!

  Hei, olen tosissani!

  Out

  VastaaPoista
 2. Hmmm.

  Toinen näkökulma tähän teemaan olisi kysyä, onko aikuisten oikeasti Suomessa menty kustannustehokkuudessa kohtuullisuuden rajan yli. Jos ruoka-aineet saavat maksaa hieman yli euron/päivä juomineen ja leipineen, täytyy jossain olla klappia.

  VastaaPoista
 3. Martti...kyllä ollaan menty kohtuullisuuden rajojen yli.

  Ruoka-ainemäärärahat pitäisi tuplata. Lasten kouluruoasta sääsätäminen on älytöntä.

  VastaaPoista
 4. Ja tuon euron kustannusarvion päälle vielä "tiedostavat" vanhemmat huutavat luomua, luomua, lähiruokaa....

  Ruoka on tämänpäivän uususkonto, johon asetetuilla vaatimuksilla toteutetaan itseä ja ilmaistaan omaa vakaumusta.

  Lääkärit sanovat että lapsen aivoja kasvattavat pääasiassa eläinproteiinista peräisin olevat yhdisteet. Lihasta, kalasta ja kananmunasta ei siis saisi ruokavaliossa tinkiä. Myös rasvattoman maidon juottaminen kasvuikäisille lapsille on järjetöntä. On lääkäreitä joiden mukaan kyseinen maidonkorvike on kaikkein vaarallisin markkinoille laskettu maitotuote. Ja sitä kouluruokalat vuodattavat lapsille säiliöautotolkulla....

  Eko- ja terveysintoilu on kääntynyt päälaelleen.
  Maidotonta maitoa ja lihatonta lihaa. Ei siis ihme että se euro riittää kustannuksiin. Tosin tämän lasten syömättömyyden hintaa tullaan tulevaisuudessa maksamaan monin tavoin: terveys- ja mielenterveysongelmin muun muassa.

  Eläköön siis ekofasismi. Vai?

  VastaaPoista
 5. Päästin vahingossa edellisen viestin ilman nimimerkkiä liikkeelle: se on Out: se on Jorma Penttinen, HKI

  VastaaPoista
 6. Joo sehän on ihan liioittelua valittaa siitä, että lapsille syötetään brasilialaista kypsennettyä jauhelihaa, joka säilyy KAKSI VUOTTA huoneenlämmössä. Lihasta löytynyt jäämiä loislääkeaineista. Harhaisia ovat! Ihan typerää viherpiipertäjien elitismiä! Samoin se, että syödään thaimaalaista broileria, jota syötetään ties millä, jota lääkitään ties millä, ja jotka elävät ties millaisissa oloissa. Ihan naurettavaa rutinaa. Nostavat itseään toisten yläpuolelle kun kyselevät ruuan alkuperän perään! Kyllä persujen lapset kasvavat terveiksi makkaralla ja hormonilihallakin! Ruuan tason nostaminen tästä on elitistä löpinää.

  VastaaPoista
 7. Nyt meni kirjoittajalta (edellinen viesti) kyllä urbaanilegendat ja todellisuus sekaisin: ei mikään liha säily huoneenlämmössä kahta vuotta, ei edes kahta päivää.

  Mutta siinä olen samaa mieltä että ulkomailta tuontia ravinnossa pitäisi vähentää. Myös lihan. Järjettömintähän on riisin rahtaaminen valtavilla hiilidioksidipäästöjen energialla Aasiasta meille.
  Riisiä epäekologisempaa ruokaa on vaikea kuvitella. Viljelytekniikasta jättipäästöt ja rahtilaivoilla vielä kuljetukset!?

  Huom! Peruna kasvaa kotimaassa, on lähiruokaa eikä tarvitse jättialusta kulkemaan 15 000 kilometriä maailman meriä "tiedostavaan" ekosalaattipöytään.

  Jos tosikkoilu sallitaan : riisi pois kouluista, riisi boikottiin. Minä laitan meidän lapselle mukaan oman perunan, jos sitä riisimössä vielä tarjotaan.

  Out

  VastaaPoista
 8. Valitettavasti Kangasalan koulujen vanhempainyhdistyksen kirjoitus jauhelihasta Kangasalan Sanomissa ei ollut urbaania legendaa. Kyse on siis vakuumipakatusta kypsytetystä jauhelihasta, jonka säilyvyysajaksi on todellakin luvattu kak-si vuot-ta huoneenlämmössä. Ilmeisesti tilanteeseen on kuitenkin nyt tulossa muutos - pääasiassa tervettä maalaisjärkeä omaavien ihmisten, mutta varmasti myös osaltaan näiden parjattujen "viherpiipertäjien" ansiosta.

  On naurettavaa leimata normaalin ruuan perään kuuluttaminen viherpiipertäjien elitismiksi tai ylimielisyydeksi, kun kyse on siitä, että lasten ruoka tehtäisiin normaaleista raaka-aineista. Monille tosin normaalia ruokaa alkaa olla se teollisesti prosessoitu hiilarihöttö, johon tuodaan maku, ulkonäkö ja rakenne keinotekoisesti lisäaineilla. Heille epänormaalia hifistelyä, viherpiipertämistä ja elitismiä on se, että ruoka on tehty normaaleista raaka-aineista ja oikeista mausteista.

  Se lähiruoka ja luomukin (ei sertifioituna mutta ilman myrkkyjä tuotettu) oli 10-20 vuotta sitten sitä kaikkien syömää normaalia, tavallista ruokaa. Nyt jotkut pitävät elitistisenä hörhöilynä sitä, että vastustaa tätä ruuan keinotekoisuuden ja ravinneköyhyyden lisääntymistä. Syökää mitä haluatte, mutta itse olen sen verran vanhanaikainen, että ruuassa nämä nykyhömpötykset eivät toimi. Mitä aidompaa, alkuperäisempää, luonnollisempaa ja simppelimpää, sen parempi.

  VastaaPoista
 9. Edellä joku setä sekoitti toisiinsa ekoasiat ja terveysfasismin, jonka nimissä syödään rasvatonta, sokeritonta - ei-mitään sisältävää muka terveyden nimissä.

  Lähiruokaa ja luomua suosivat arvostavat luonnollista ja aitoa ruokaa. Siitä lisäaineisiin ja teollisuuden intresseihin perustuvat "light"-tuotteet ovat kaukana. Lisäksi useimmat luomu- ja lähiruuan syöjät ovat lihansyöjiä. Meillä syödään voi voina ja sokeri sokerina. Rasvoja ei tarvitse pelätä ja todellakin kasvavat lapset tarvitsevat niitä ja kunnon proteiinia. Kouruoka alkaa valitettavasti olla kaukana kunnon rakennusaineista rasvattomine maitoineen, muovimargariineineen, aromivahventeineen ja tärkkelyssiirappeineen.

  Ehkä tämän ketjun sedät ovat unohtaneet, millaista ruoka oli parikymmentä vuotta sitten. Tekin varmaan söitte lähiruokaa ja "luomua" (siis myrkyittä kasvanutta) hyvällä ruokahalulla ja se oli sitä kaikkien syömää tavallista ruokaa: Niitä omien omenapuiden omenoita, oman pihan marjoista tehtyä mehua, porkkanoita, perunoita ja sipuleita. Ehkä jopa munia ja maitoa tutun navetasta ja välillä vaikka metsästysporukoiden metsästämää lihaa. Nyt makkaransyöjäpersut pitävät tätä vanhan ajan kunnon ruuan palauttamista valtavirraksi viherpiipertäjien epäterveenä ekofasisimina?

  VastaaPoista