torstai 9. huhtikuuta 2009

Harhaanjohtavaa uutisointia

Vantaan Sanomissa ja Helsingin Sanomissa kirkuvin otsikoin esitetään, että Vantaalla ei lopeteta opettajien virkoja.

Kyllä vaan lopetetaan. Monessa koulussa luokkia yhdistellään ja silloin virkoja ei täytetä. Se vain käy kätevästi, kun joku opettaja on esimerkiksi äitiyslomalla. Omassa koulussani on juuri näin.

Ja muutenkin julkisuudesta tulee selllainen kuva, että Vantaalla koulutoimi ei säästäisi. Mitä puppua! Lähes kaikessa säästetään, oppikirjoissa ja -tarvikkeissa, ruuassa, avustajia ei palkata, jako- ja tukitunteja vähennetään jne.

Uusin tieto on, että kanslistien virkoja tultaisiin vähentämään sillä tavalla, että yksi kanslisti hoitaisi kahta koulua. Rehtorit Vantaalla ovat ylikuormitettuja, sillä viraston henkilökunta on minimissä. Moni tehtävä on siirtynyt virastosta rehtoreille, ja nyt vielä kanslistin työt?

Luulen, että kohta tulee rehtorikato, ketä enää moinen virka kiinnostaa?

4 kommenttia:

 1. Taas minä olen negatiivinen ja epämukava. Koska noin on, miten veli blogisti kertoo, miksi hitossa maikat kirjoittelavt asiasta vain säälittäviä yleisönosastokirjoítuksia jne.

  On kerrottava vanhemmille suoraan, että meidän koulu säästää näin ja näin paljon, ja että se tarkoittaa opetuksen ja kasvatuksen tason laskemista samassa suhteessa.

  Olemme itse syyllisiä, jos koulun nettisivuilla, vanhempainilloissa- ja varteissa tms. tilaisuuksissa olemme itse aina vain vain kehumassa että kyllä täällä homma hoituu, eli lavastamassa sitä kulissia.

  Pitäisi sanoa suoraan, että näillä resursseilla, ryhmäkoilla ja tuntijaoilla jne. t e i d ä n lapsenne saavat heikompi tasoista opetusta ja kasvatusta kuin ne ikäryhmät joista ei säästetty.

  Out

  VastaaPoista
 2. Out...olet oikeassa...vanhempienilloissa kerron tarkaan aina tilanteen.

  Juuri noin, mitä viimeisessä kapaaleessasi esität.

  Tällainen vantaalainen puhdas...ottaa pannuun.

  VastaaPoista
 3. Mä tunnen aika monta opettajaa. Ne on tunnollisen tuntuista porukkaa. Ne menee töihin vaikka on sairaita. Eikä niitä tarvi kannustaa niin kuin liliuksia. Mut ei ne voi valittaa, kun ne katsoo, että koulun maine menee,jos rupee valittaan.

  Meillä oli enkun ope, joka oli niin ujo, että se meni lehden taa piiloon, kun pojat pelasi sen tunnilla korttia. Sitä hävetti niin kamalasti niiden poikien puolesta. (Ups. meni asian vierestä. Ant.)

  VastaaPoista
 4. Blog-man.

  Vanhempainillassa e i siis sanota, että "meillä on aika isot nää ryhmäkoot" (senhän kaikki tekee ja pehmentää koko kuvaa niin), v a a n
  "säästöjen vuoksi teidän lapsenne saa heikompaa opetusta ja kasvatusta verratuna siihen mitä aiemmin."

  Vasta sitten vanhemmat heräävät poliittisesti, kun ope ei anna ymmärtää, että vaikka on vaikeaa kyllä se tästä menee.

  Out

  VastaaPoista