torstai 6. helmikuuta 2014

Seiskan poikkiviiva tulee takaisin

 5.2. Keskisuomalainen
 
 
Opetushallitus päättää uusista opetussuunnitelman perusteista ensi syksynä ja uudet suunnitelmat otetaan käyttöön syksyllä 2016.
 
Olemme tietoisia numeroiden kirjoitusasuun liittyvistä ongelmista. Otamme huomioon saamamme palautteen ja käytäntö numeron 7 kohdalla todennäköisesti muuttuu, sanoo opetusneuvos Pirjo Sinko.
 
Poikkiviivan palauttamista harkitaan, koska numeroiden yksi ja seitsemän kirjoitusasu koettiin liian samanlaiseksi. Palautetta numeroiden samankaltaisesta kirjoitusasusta on tullut etenkin vaalien yhteydessä. Poikkiviivattoman seitsemän kirjoittajat ovat tulossa äänestysikään.
 
 
 
 
 
 
Hieno pikku-uutinen!
 
Löysin upean a-makinin seiskan poikkiviivalla leikittelevän harjoituksen, Seven Deadly Sins Logo.
 
Kun seiskan poikkiviiva tulee takaisin, vaalien ääntenlaskijat sekä matikan maikat huokaisevat helpotuksesta.

6 kommenttia:

 1. Tykistökenraali Nenosen idea alunperin?

  VastaaPoista
 2. Eikö sitä poikkiviivaa saisi takautuvasti myös niille onnettomille, jotka ovat poikkiviivattoman oppineet? Olen yrittänyt vanhempia lapsia käännyttää sen käyttöön, mutta eivät ne usko kokenutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaska...hyvin on vaikeaa.

   Mun kaksi nuorimmaistani ovat oppineet uudet seiskat luuydintä myöten. Yritin sanoa heille, että poikkiviivaa pitäisi laittaa, mutta oma maikka on aina kovempi sana kuin se kotona oleva maikka.

   Poista
 3. Olen ikivanha poikkitelon seiskaa piirtänyt, joten minulle tämä ei ole uutta, aikoinaan seiskan kiemura tuotti vaikeuksia kun liitutaululle piti mennä ähertämään, mieluiten olisin ottanut numeron molemmin puolin.

  VastaaPoista
 4. Onneksi en ollut edes kuullut moisesta poikkiviivattomasta seiskasta. Kukahan kotivalo sen on käskyttänyt poistamaan ja milloin poistamisohje on tullut voimaan?

  VastaaPoista