perjantai 7. helmikuuta 2014

Vaalimainos tämäkin

  

Kuvassa keekoilen Nääsvillessä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Minut kutsuttiin juhliin, koska minut valittiin Vuoden luokanopettajaksi 2013.

Juhlat olivat hyvin demokraattiset, mikä sopi minulle hyvin. Ei tarvinnut pukeutua frakkiin. Presidentti Niinistö kutsui juhliin hyvin monia tavallista työtä tekeviä kansalaisia. Kiakkovieraat Juti-naamareiden takaa olivat väärässä.


Kuvan hanska ei ole minun, vaan Meksikon 1968 200 metrin olympiavoittajan Tommie Smithin. Minäkin olen kerran heiluttanut mustaa hanskaa, Puistokulmassa, jotkut voivat vielä muistaakin.

OAJ:n valtuustovaalit 2014 tulevat olemaan mielenkiintoiset. Vantaa on aikaisemmin kuulunut Itä-Uudenmaan piiriin. Piiriuudistuksen myötä kuulumme nyt OAJ Pääkaupunkiseutuun, johon kuuluu Helsingin, Espoon ja Vantaan opettajat. Vaalit voivat olla hyvin arvaamattomat.

Minut pyydettiin mukaan ehdokkaaksi, Yhteinen opettajuus -vaaliliitossa on kokeneita ammattiyhdistysihmisiä. Kärkinimi on viime vaaleissa veret seisauttavan äänimäärän saanut Kari Kinnunen.

Ensin ajattelin, että olen täytemies, jonka tehtävä on haalia vaaliliitolle lisä-ääniä esim. Helsingistä. Viime keväänä tappelin julkisuudessa helsinkiläisten opettajien oikeuksien puolesta, kun Helsingin opetusvirasto jahtasi Antti Korhosta.

Aatteellisesti olen pohjoismainen demokraatti. 

Olen kypsytellyt asiaa jonkin aikaa, kun kerran asetutaan ehdolle, silloin myös pyritään tosissaan.

Jos harkitset äänestäväsi minua, lue blogiani. Silloin ymmärrät, mistä on kyse.

1 kommentti:

  1. Olen tutustunut vuosien ajan blogiisi ja voin sanoa silläkin perusteella, etten aio harkita äänestäväni numero 4:ää. Aion nimittää piirtää lappuun numeron 4.

    Tiedän että olemme monista asioista eri mieltä, mutta olen vakuuttunut että haluat puolustaa peruskoulun opettajan mahdollisuuksia tehdä kunnolla peruskoulun opettajan työtä, ammattia jonka hän on valinnut ja ammattia jonka hän on opiskellut.

    Opettajien työnkuva on suuressa muutoksessa. On typeryyttä rynnätä harkitsematta kaikkeen siihen mukaan, minkä joku opetustoimen virkamies, jyväskylän dosentti tai kuntapäättäjä meille "aivoriiheilee." Jos numero 4 kyseenalaistaa edes osan näiden pedagogisten pillipiipareiden keksinnöistä ja tuo ay-politiikkaan palkka-asioiden ohella myös työnkuva-asiat, menee ääni ( kai) oikealle numerolle.    Jorma, Helsinki

    VastaaPoista