maanantai 22. maaliskuuta 2010

"Anna mulle euro ruokaan"

Ehdotan euroliikettä kouluruokailuun.

Minimihinta kouluruuan tarvikkeisiin olisi määriteltävä yhdeksi euroksi. Nyt ruokaa tehdään joissain kunnissa hieman yli puolella eurolla, noin kuudellakymmenellä sentillä.

Vertailun vuoksi:

Suomalaiset eivät ymmärrä mitään "Big Mac-indeksistä", mutta tuoppi-indeksin suuruuden jokapoika ja -tyttö tajuaa. Helsingin keskustassa oluttuoppi maksaa noin 5 euroa - suomalaista pikkukoululaista syötetään päivittäin noin kymmenesosalla.

Hävettää niin vietävästi.

6 kommenttia:

 1. Samat sanat. Mutta jotkut ne laativat tärkeysjärjestyksetkin...

  VastaaPoista
 2. Joo näin on. Muistelkaapa uutispätkiä joissa Amerikan tai Euroopan kouluihmisiä kuskataan meidän kouluille ihastelemaan kouluruokasysteemiämme. Koskaan ei ole silloin osunut puuropäivä. Jostain syystä.

  Meidän muka-kansankotimme panostaa siis alle neljä euroa viikossa(!) yhden lapsen kouluruokaan. Siinä ei ole mitään esiteltävää.

  Tulisipa joku EU- tai valtiovieras meidän kouluun. Tietäisin mitä mennä sanomaan presidentin puolisolle tai mikä se nyt olisikin. " This is 50 cent meal, really."

  Okei. Parempi tämä kuin esim. Englannin Taffel Chips-systeemi, mutta jokainen tajuaa että lapset ansaitsevat/tarvitsevat enemmin kuin alle eurolla tehdyn aterian lämpimäksi ateriakseen, joka jää muuten monella päivän ainoaksi.

  Oikeaa kunnon lihaa, oikeaa kalaa, suomalaisia kasviksia ja vihanneksia, hedelmiä, perunaa, lisukkeita, kokojyväleipää.

  Niitä lapsille.

  Politiikka (fund.vihreä) ja ekonomia (fund. markkinaliberalismi) pois lasten ruokavalioon puuttumisesta, ja lääkärit päättämään mitä lapset syövät. Se maksaa sitten mitä maksaa.

  OUT

  VastaaPoista
 3. "Tämä on tyypillistä höpö-höpöä, koska kyseessä on vain suositus."

  Yllä oleva se on meidän alan perusongelma.

  Meillä tingitään paitsi oppilaiden ruuasta, myös valvonnasta. Yksi opettaja syö valvonta-aterian/ruokavuoro. Oppilaat tuodaan ruokalaan, valvotaan ruuan ottaminen ja luovutetaan lapsoset valvojan huomaan. Seuraukset arvattavissa n 400 oppilaan koulussa.

  Säästö = 0
  Vaikutus iltapäivätuntien levottomuuteen = merkittävä

  VastaaPoista
 4. Miten fundamentalistinen vihreä politiikka (mitä se on edes?) vaikuttaa negatiivisesti kouluruokailuun Anonyymi?

  VastaaPoista
 5. Piano kysyi miten vihr. politiikka vaikuttaa negatiivisesti kouluruokailuun.

  Siten että kouluruokailusta on tehty, ainakin Helsingissä, poliittisten intohimojen temmellyskenttä = pakkokasvispäivä jo entisten kasvis- ja puuropäivien lisäksi. Ja tämä samaan aikaan, kun kouluissa on nytkin jokapäivä tarjolla kasvisruokaa !

  Liha- ja kalaruokaa sen sijaan ei ole samalla tavalla jokapäivä tarjolla juuri tuosta em. syystä. Lapsien ruokailusta on tehty vihreiden aikuisten omien tottumusten objekteja.


  OUT

  VastaaPoista
 6. Ihmeen hyvät eväät ne keittiönhaltijat noilla rahoilla taikovat!

  VastaaPoista