torstai 28. lokakuuta 2010

Pilli ja pumppu

Olen saanut kovaa kritiikkiä, kun mainitsin blogissani, että olen hankkinut itselleni uuden Nokian N8 puhelimen. On koettu, että Nokian N8 edustaa kerskakulutuksen huippua ja se on epätasa-arvon airut.

Voihan niinkin ajatella. Minulle Nokian N 8 on työkalu. Teen monia nettisivuja, joihin joudun ottamaan valokuvia. Sellaisia sivuja ovat mm. kouluni sivut ja lasteni koripallojoukkueiden sivut. N kasissa on loistava kamera. Nyt minun ei tarvitse kanniskella erillistä kameraa koko ajan mukanani. Olen koko ajan toimintavalmis.

En kanniskele mukanani monia tavaroita. Riittää, että farkkujeni taskuissa on avainnippu, lompakko ja Sisu-aski. Niillä pärjään missäpäin maailmaa tahansa, kunhan Visa-kortillani on katetta. Aina ei ole.

Nykymaailman meno on melkoisen esineellistä. Aloin miettiä, mitkä esineet ovat minulle tärkeitä.

Pilli

Kannan pilliä aina mukanani ulkotakin pikkutaskussa. Pilli on erittäin tarpeellinen liikuntatunneilla, välitunneilla ja opintoretkillä. Pilli säästää ääntäni. Jos joskus olet opettanut pesäpalloa, tiedät, mistä on kyse. "Pilli is good for your health". Pillin vinkuva ääni on kuin urosopettajan kutsuhuuto.

Minulla on jokaisen takin mukana pilli, en koskaan kulje pillittä.

Minipallopumppu

Sattuneesta syystä joudun kohtaamaan tyhjiä palloja sekä kotona että koulussa. Koulussa meillä oli kompressoripumppu, joka oli tehokas, mutta se aina heitti rasvat lattialle ja silmille. Minipallopumppu on lähes yhtä tehokas, ja pumppuja voi sirotella ympäri toiminta-aluettani, jotta pumppu on aina saatavilla. Ei aina tarvitse ravata koulun alakertaan liikuntavarastoon.

Ohjeiden mukaan pumpun kanssa pitäisi aina käyttää ns. pallorasvaa, mutta olen todennut, että muutkin rasvat käyvät. Hätätapauksessa olen jopa sylkenyt pallon venttiiliin, toimii.

Umbron minipallopumppu on loistavaa arkipäivän designia. Pumppu pitäisi asettaa esille New Yorkin MoMaan Alvar Aaltojen ja Fiskarsin saksien rinnalle.

Arkipäivän designin pitää olla aina käytännöllistä. Kun käytännöllisyyden jalostaa huippuunsa, esineestä tulee aina myös kaunis. (vrt. Mora-puukko, koululyijykynä ja perusmunakello)

Umbron minipallopumput ovat halpoja. Muoviset pillit ovat vieläkin halvempia.

7 kommenttia:

 1. Eräällä pojistani on N8 työkoneena. On testannut sitä monin tavoin, ja ylistää sen kätevyyttä ja laatua. Kateelliset puheita nämä marinat epätasa-arvosta. Onhan sekin epätasa-arvoista että olet suorittanut yliopistossa tutkintoja, hyi mokomaa. Lapsena useampia kieliä oppinutta tai kirjahyllyjen keskelle syntynyttä on samoin haukuttu monesti. Epätasa-arvoista... Kaikkea se kateus teettää.

  VastaaPoista
 2. Oikea värinä syntyy sopivista välineistä. Juuri nyt minua inspiroi nämä kaksi: Samsung Galaxy Tab ja talvirenkaat.

  Samsung GT on verraton Android-kätyttiksellä toimiva kosketusnäyttötablet. Nopea ja sopivan kokoinen kuljetettavaksi. Parempi kuin iPad. GT:n kaltaiset laitteet ovat niitä, jotka muuttavat tulevaisuudessa lukukokemuksia. Tällä hetkellä paperikirja on tosin ylivoimainen. Niiden kimppuun pääsee viikonlopun Kirjamessuilla. Ehkä nähdään siellä.

  Talvirenkaat ovat suomalainen vapauden symboli - oli talvi, lumi tai pakkanen, niin maailma on avoin. Seuraava renkaiden vaihto tarkoittaa kesää ja Aurinkoa. Sekään ei ole huonompi juttu.

  VastaaPoista
 3. Teuvo...ongelma taitaa niissä lukulaitteissa olla, että Suomi on pieni kielialue. Kannattaakohan niitä kirjoja kääntää tai niille laitteille laittaa?

  Taidat lukea englantilaista kirjallisuutta niillä laitteilla?

  Menen kohta viettämään ns. kalkkislomaa, palkkiolomaa pitkästä palveluksesta, Brittein saarille jalkapallon perään. Siellä ei ymmärretä talven päälle. Liukastelevat ja lapset palelevat.

  VastaaPoista
 4. Umbron pumpusta vielä...tarkkasilmäiset huomasivat, että pumpun piikki on muovia. Niissä vanhoissa oli metallisetn piikit, jotka helposti rapsahtivat poikki. Joskus ne jäivät ikävästi pallon venttiilin sisään niin, ettei jämää tahtonut saada pois.

  Jos olet oikein tarkka, näet, että kärjessä on pieni reikä. Pumpun voi ripustaa vaikka maikkojen pukkarin seinän naulaan!

  Pumppu on niin pieni, että sitä voivat lapset aivan huoleta kanniskella pelikassissaan.

  VastaaPoista
 5. Ryytmannille:

  Minä olen blogistia "valistanut" (sic!) tästä namedropping- tuote-esittelyistään. Se ei ole kateellisen valittelua, vaan huomio siitä, että ehkä ei ole kovin kiintoisaa lukea blogissa mitä-mä-olen-nyt-ostanut -juttuja.

  Kaikki me ostamme, kaikki me kulutamme. Olemme oikeastaan kulutuksen ja kulttuurin hajottaja-bakteereita kaikki tyynni.

  Se on ihmisen osa. Möyhennä mullaksi se mitä ihmiskunta tuottaa. Kerskakulutusta se ei todellakaan ole. Se on ihmisen osa, sen vain ihminen osaa ja se on meidän tehtävämme maapallolla. Tuottaa, ostaa, kuluttaa. Ja tähän luen myös kirjat, leffat, teatteriesitykset siinä kuin elektroniikankin.

  Muuten: ostin juuri 24 euron pullon argentiinalaista punaviiniä. Enpä tiedä miten olen aiemmin tullut toimeen ilman sitä. Nyt on jo mennyt kolme lasillista....

  Out

  VastaaPoista
 6. Vielä laitteista ja Lukemisesta, kyllä se suomenkielikin taipuu ruuduille. Ennen joulua kuullaan vielä julkaisuista, joita saa. Akateeminen Kirjakauppa verryttelee jo.
  Lukukokemus on kuitenkin sisällöstä kiinni. Hyvä niin.

  VastaaPoista