maanantai 21. helmikuuta 2011

Aseet kampuksille

HS 21.2.

Texas aikoo sallia käsiaseet yliopistoissa

Texasin osavaltio on antamassa opiskelijoille ja yliopistojen henkilökunnalle oikeuden kantaa asetta kampuksilla. Valmisteilla olevaa lakiuudistusta tukee yli puolet osavaltion edustajainhuoneen jäsenistä.


Lakialoitteen kannattajien mukaan aseenkantooikeus antaa opiskelijoille parhaan suojan kouluammuskelijoita vastaan. Kannattajien mukaan tämä kävi ilmi muun muassa Virginian ja Pohjois-Illinoisin kouluammuskeluista vuosina 2007 ja 2008.

"Kyse on ainoastaan itsepuolustuksesta", korosti republikaanisenaattori Jeff Wentworth.

"En halua, että Texasin ylipistoissa sattuu samanlaisia ammuskeluja kuin Virginia Tech -yliopistossa, jossa tärähtänyt, itsemurhaan taipuvainen hullu käveli sisään rakennukseen ja ampui oppilaita kuin maalitauluja."


Pakko tätä on kommentoida, vaikka uutinen ei koskea Suomea tai peruskoulua lainkaan.

Hullu maailma! Ajatelkaa, kouluammuskelua ehkäistään lisäämällä arsenaalia!

Kyse on aivan kummallisesta järjenjuoksusta. Yhdysvaltalaiset yliopistot ovat suuria, niin suuria, että yliopistoihin kaiken todennäköisyyden mukaan mahtuu monia hulluja. Ei riitä, että yksi hullu kanniskelee asetta, vaan kaikki hullut varustetaan aseilla ja siinä ohessa ne normaalitkin opiskelijat.

Yliopiston opettajat ja professorit on ehdottomasti varustettava luodinkestävillä liiveillä ja käsikranaateilla. Talonmiehille on hankittava rynkyt, mieluummin konekiväärit.

Kaikille opiskelijoille on kyllä ensin opetettava aseidenkäyttöoppia, approbatur ko. aineessa on saatava heti pakolliseksi. Muutenhan ihmiset räiskivät toisiaan holtittomasti ja summittaisesti.

Joku järjestys se pitää olla kampuksellakin.

Yeah and yippee!

3 kommenttia:

 1. Ideana on tässä se, että jos kampuksella alkaa ammuskelu, niin se ei tulisi olemaan yksipuolista - aiotut uhrit kykenisivät puolustautumaan ja ampumaan tuon pimahtaneen ammuskelijan itse ensin.

  Täydellistä logiikkaa ja täydellisen screwed up.

  Kenellekään ei tule mieleen, että a) aseet eivät ole mitään taikasauvoja, joita vaan osoitellaan kohti ja zap vain kohteeseen tulee reikä vaan niitä pitää osata käyttää ja b) aseistetut siviilit eivät ole sotilaita vaan pelkkä mob. On todennäköistä, että jos tulitaisteluun joudutaan, uhrit alkavat panikoida ja ampua minne sattuu, ja kuolleita tulee paljon enemmän kuin jos aseenkanto olisi kiellettyä.

  VastaaPoista
 2. Jo ihan tavallisessa tappelussa voi sivustaseuraajan olla vaikea havaita, kuka oikeasti aloitti. Tosipaikan tullen tuollaiset aseistautuneet jullit ampuisivat vahingossa toisiaan. Alkuperäinen ampuja voisi aloittaa pelin ja sitten pallo siirtyisi niille koripalloa pelaaville hymypojille. Pian kymmenet nuorukaiset yrittäisivät ampua toisiaan. Heh. Tätä voisi melkein kokeilla..

  VastaaPoista
 3. On muuten eräs maa jossa on jatkuva ja todellinen kouluammuskelun aiheellinen pelko päällä koko ajan, ja jossa nämä kouluakäyvien lasten rodulliseen ja kulttuuriseen alkuperään perustuvat murhasuunnitelmat on viime vuosina onnistuttu estämään m y ö s aseelliseen uhkaan vastaamalla.

  Muuten: Helsingissäkin on koulu jonka portilla on metallinpaljastimia, vartijoita ja pomminkestävä sisäänkäynti. Kysymys, mistä koulusta mahdan puhua ja miksi nuo helsinkiläiset tavalliset lapset ovat olosuhteiden pakosta noin suojattuja?

  Mutta USA:n suhteen olen samoilla linjoilla. Aseet pois teineiltä ja heidän isukeiltaan ja samalla roiskintaviihde pois myös meidän muksujen tietokoneilta ja kaupan hyllyiltä.

  En edelleenkään tajua meitä aikuisia jotka moralisoimme väkivaltaa ja samalla viihdytämme itseämme iltaisin katselemalla kaikkien, jopa suomalaisten, tv-kanavien ykköspaikoille nostettuja "rikossarjoja."


  Jorma

  VastaaPoista