torstai 29. elokuuta 2013

Säästöruuvi

Säästöruuvin idea

Säästö on tulojen ja kulutuksen erotus.

Parhaiten säästöruuvi toimii, kun ruuvia ei kerralla väännetä loppuun. Kertarytinä aiheuttaa ympäristössä liiallista hälyä ja ylenmääräistä vastustusta.

Ruuvin vääntämisessä on oltava tarkka. Ruuvia kannattaa vääntää hiljalleen, kierros kerrallaan. Mikäli säästöruuvin kanta uppoaa rakenteeseen, syntyy vaurioita, joita on vaikea, usein jopa mahdotonta, jälkikäteen korjata.

Säästöruuvi ei aina tuokaan toivottua säästöä. Voi jopa käydä niin, että kokonaiskustannukset kasvavat. Jälkilasku voi olla hetken säästöä paljon suurempi.

Ruuvia väännettäessä on pidettävä huoli, etteivät henkilökohtaiset tavoitteet mene yleisen edun edelle. Ruuvinväännön kiihkossakin pitää ajatella nokkaa pidemmälle.

2 kommenttia:

 1. Kustannusten leikkaamisessa (ei voi käyttää sanaa säästö, eivät ne rahat mihinkään säästöön mene) avuksi voi olla esimerkiksi seuraava tuote: http://cdon.fi/kotielektroniikka/raspberry_pi_model_b_512mb_ram-22809403

  Tuohon lisäksi 9 euron kotelo, niin koululaisille on edullinen paketti tietokoneen käytön opetteluun. Näyttö ja näppis sekä hiiri lisäksi, mutta niitähän on paikat täynnnä.

  Varmasti tuo pitää hankkia jonkun kunnallisen kilpailuttajan toimesta, jolloin hinta moninkertaistuu, mutta halvallakin voi päästä jos on halua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimellinen...

   Käytännössä juuri kukaan ei puhu kustannusten leikkauksista, vaan säästöistä, vaikka tarkoitetaankin samaa.

   Esim. kouluissa, kun jätetään ostamatta esim. äidinkielen työkirjat, kukaan ei puhu kustannusten leikkaamisesta, vaan säästämisestä. Kaikki tietävät, että äidinkielen työkirjoihin tarkoitetut rahat eivät jää säästöön, vaan ne menevät velkojen maksuun.

   Sitä paitsi kustannusleikkuriruuvi ei oikein istu...

   Poista