Säästöruuvin idea
Säästö on tulojen ja kulutuksen erotus.
Parhaiten säästöruuvi toimii, kun ruuvia ei kerralla väännetä loppuun. Kertarytinä aiheuttaa ympäristössä liiallista hälyä ja ylenmääräistä vastustusta.
Ruuvin vääntämisessä on oltava tarkka. Ruuvia kannattaa vääntää hiljalleen, kierros kerrallaan. Mikäli säästöruuvin kanta uppoaa rakenteeseen, syntyy vaurioita, joita on vaikea, usein jopa mahdotonta, jälkikäteen korjata.
Säästöruuvi ei aina tuokaan toivottua säästöä. Voi jopa käydä niin, että kokonaiskustannukset kasvavat. Jälkilasku voi olla hetken säästöä paljon suurempi.
Ruuvia väännettäessä on pidettävä huoli, etteivät henkilökohtaiset tavoitteet mene yleisen edun edelle. Ruuvinväännön kiihkossakin pitää ajatella nokkaa pidemmälle.
Haluan vähintään yhden suomen alkeisopiskelijan kokeilemaan
kontekstityökalua ja muuta
-
Olen 76 vuotias ex. opettaja, joka haluaa edes yhden suomen alkeiden
opiskelijan kokeilemaan etänä verkossa kehittämääni kontekstityökalua ja
valintaan pe...
Kustannusten leikkaamisessa (ei voi käyttää sanaa säästö, eivät ne rahat mihinkään säästöön mene) avuksi voi olla esimerkiksi seuraava tuote: http://cdon.fi/kotielektroniikka/raspberry_pi_model_b_512mb_ram-22809403
VastaaPoistaTuohon lisäksi 9 euron kotelo, niin koululaisille on edullinen paketti tietokoneen käytön opetteluun. Näyttö ja näppis sekä hiiri lisäksi, mutta niitähän on paikat täynnnä.
Varmasti tuo pitää hankkia jonkun kunnallisen kilpailuttajan toimesta, jolloin hinta moninkertaistuu, mutta halvallakin voi päästä jos on halua.
Nimellinen...
PoistaKäytännössä juuri kukaan ei puhu kustannusten leikkauksista, vaan säästöistä, vaikka tarkoitetaankin samaa.
Esim. kouluissa, kun jätetään ostamatta esim. äidinkielen työkirjat, kukaan ei puhu kustannusten leikkaamisesta, vaan säästämisestä. Kaikki tietävät, että äidinkielen työkirjoihin tarkoitetut rahat eivät jää säästöön, vaan ne menevät velkojen maksuun.
Sitä paitsi kustannusleikkuriruuvi ei oikein istu...