keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Miksi Enkeliporsas ei syönyt tänään koululounastaan?


Tilasin koululounaaksi koulun vieressä olevasta intialaisesta ravintolasta riisiä, kanaa ja naanleipää, koska koulussa tarjottiin riisiä ja quorn-kastiketta. Söin lounaani välitunnilla opettajienhuoneessa.

Pystyn syömään melkein mitä vain, jopa soijaa, jota oli koululounaalla maanantaina. Quornia en pysty syömään, koska kyseessä on hyvin keinotekoinen ruoka-aine. Quornia valmistetaan punahomeen rihmastosta käymismenetelmällä, siihen lisätään munanvalkuaista.

En halua syödä lihan korviketta, vaan lihaa. Kasvisruokapäivinä syön mielelläni kasviksia, mutta en brittiläisen Quorn Foodsin synteettisesti tuotettua punahomesienivalmistetta.

Quornissa ei ole paljon proteiinia (Properuskoulu 14.9.2013)

Vantaan Sanomien juttu quornista ja vähän soijastakin (Properuskoulu 12.9.2013)

Uuden Suomen juttu quorn-mussakasta (Properuskoulu 11.9.2013)

Voihan quorn-mussaka sentään (Properuskoulu 8.9.2013)

6 kommenttia:

 1. Mikään nykyinen ruoka ei ole kovin luonnollista, paitsi ehkä riista. Luultavasti tulevaisuudessa syömme lähinnä quornin kaltaista ruokaa. Onneksi se onkin ihan hyvää.

  VastaaPoista
 2. Ei riitä, että ruoka maistuu hyvältä. Hyvässä ruuassa pitää ollamyös hyvät ravintoaineet. Kuten blogitekstissäkin sanotaan, quornissa ei juurikaan ole proteiinia, vaikka se on tarkoitettu lihan eli proteiinin korvikkeeksi. Jos pelkkä hyvä maku riittäisi, itse eläisin vaniljajugurtilla ja Fazerin sinisellä.

  VastaaPoista
 3. Muistaako kukaan lähiruoka-intoilua? Kaikki ekologisesti heränneet eivät olekaan siitä enää niin innostuneita ja sitä vaatimassa, kun tajuavat sen tarkoittavan itse asiassa Suomi-ruokaa ja tukea oman maamme maaseudulle Aasiasta ja Etelä-Amerikasta valtamerialuksilla Pohjolaan rahdatun superepäekologisen riisi-tofu-soija -mössön sijasta. Kyllä tällä maalla pitäisi olla varaa ruokkia lapsensa kotimaisella lähiruoalla, lihalla, kalalla, sienillä, kasviksilla, viljalla, marjoilla ja hedelmillä. Tuo kvarkkiruoka on korviketta. Ei lihaa, ei kasvista.


  Jorma

  VastaaPoista
 4. Näköjään naan-leipää mikä on parasta. Itse tehtynä varsinkin. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/51669/naan-leipä/

  VastaaPoista
 5. Suomalainen jauhomadoista tehty elintarvike ei ole kaukana tulevaisuudessa...

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/577623/Turun+jauhomatobisnes+toimii++rehukaytosta+ehka+siirrytaan+ihmisravintoon

  VastaaPoista
 6. Lähiruoalla ei ole ekologisuuden kanssa mitään tekemistä. Se on aluepolitiikkaa, mikä on ihan hyvä juttu sinänsä, mutta eipäs sotketa asioita toisiinsa.

  En pitäisi kana-annostakaan kovin luonnollisena, kun otetaan huomioon, että se on tehty etäisesti kanaa muistuttuvasta eläimestä, joka on kasvatettu hallissa eettisesti kestämättömissä oloissa ja ruokittu geenimanipuloidulla soijalla.

  VastaaPoista