torstai 5. helmikuuta 2009

Muunneltua totuutta Vantaalta

HS 5.2.

"Kaupunginjohtaja Juhani Paajasen mukaan tavoitteena on säästää budjetoiduista menoista noin kaksi prosenttia. Rahana se tarkoittaa 20 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että ydinpalveluihin ei kosketa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) lupaa, etteivät säästöt heikennä kaupunkilaisten palveluja."

Vantaalla valehdellaan.

Tiedän tarkaan, että kouluissa tullaan säästämään ja nipistämään palveluita. Luokkia yhdistellään, jako- ja tukitunteja vähennetään, kerhotunneista luovutaan...

Esim. Rekolan koulussa poistetaan jopa kielenopettajan virka, siivousta vähennetään ja kouluruokailun tasoa heikennetään entisestään. Sijaiskuluissa tullaan myös säästämään, joten oppilaat jäävät opettajan sairastuessa lähes omilleen.

Eikö Juhani Paajasen mielestä peruskoulutus ole ydinpalvelu?

Miten Tapani Mäkinen kehtaa väittää, etteivät säästöt heikennä kaupunkilaisten palveluja?

Molemmat herrat ajattelevat, että lapset eivät ole kaupunkilaisia ollenkaan. Kuntalaiset ovat toista mieltä. On tehty tutkimuksia, joissa on kyselty, mitkä ovat kunnan ydinpalvelut. Aina kärkeen on tullut terveydenhoito ja koulutus.

Kun tiedetään, että suurin osa opetusmenoista on palkkamenoja, säästöt suuntautuvat suoraan lapsiin. Älykkäät lapset pärjäävät aina, mutta entä ne heikot lapset, jotka kaipaavat tukea?

2 kommenttia:

  1. Pikalisäys:

    Asialla on vahva periaatteellinen merkitys.

    Kuinka kuntalaiset voivat luottaa omiin johtajiinsa, kun julkisesti kerrotaan toista ja käytännössä tehdään toisin?

    Arkikielellä: valehdellaan.

    VastaaPoista