keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Kalapuikoja ja silakkaa

HS 9.3.

"Kalan syöminen vähintään kerran viikossa lisää teini-ikäisten poikien älykkyyttä, todistaa tuore ruotsalaistutkimus. Göteborgin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana liki 4 000 teinipoikaa. Kalan syöminen paransi tutkijoiden mukaan paitsi poikien kognitiivisia, myös verbaalisia taitoja.

"Yhteys säännöllisen kalansyönnin ja hyvien tulosten kanssa oli selvä", sanoi professori Kjell Torén ruotsalaiselle thelocal.se-nettisivustolle. Kalan syömisen ja älykkyyden yhteyttä ei ole pystytty tarkkaan selittämään.

Kalasta saatavilla monityydyttymättömillä rasvahapoilla uskotaan olevan kuitenkin merkittävä rooli aivojen kehittymisessä. Omega 3- ja 6-rasvahappojen uskotaan myös pitävän yllä aivojen toimintakykyä."

Aivan mieletön uutinen! Peruskoulun ruokavalioon on lisättävä rutkasti kalaa!

Otos oli laaja ja tutkimuksen tulos oli selvä. Kalaa pitää tarjota koulussa kaksi kertaa viikossa, niin eiköhän tulokset parane vielä entisestään. Sitä paitsi, kala on hyvää.Aivot vaativat rasvahappoja, omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.

Uskokaa tai älkää, minäkin popsin joka aamu Möllerin omegakapseleita.

3 kommenttia:

 1. Mulla menee joka aamu 2 Lysi-omega-kapselia.

  Sen lisäksi haen pitkin viikkoa kalaa Hakaniemen hallista: siikaa, lohta, ahventa, haukea... ja valmistan kalan perinteiseen tapaan (voi, öljy, suola, pannu, muusi)ja nautin hyvän valkoviinin kanssa. Alepan kalavalmisteetkin käyvät hyvin, kun ei ole nirso juppihedonisti. Pääasia on kalarasva. Silli on muuten sen hyvä lähde myös !

  Tosin oman älykkyyden kasvua en ole havainnut; pikemminkin päinvastoin.

  Suomi, järvi- ja merenrantamaa on aivan surkea kalamaa, vaikka kuvittelemme ihan toista. Missä ovat kalaravintolat ja kalakulttuuri Suomessa? Eivät missään...Kala on edelleen maassamme erikoisuus jonka syöminen on "hienoa". Se jos mikä kertoo että kala ei ole luonnollinen osa ruokavaliotamme.

  Pasta out, the K.A.L.A in !


  Out

  VastaaPoista
 2. "Tosin oman älykkyyden kasvua en ole havainnut; pikemminkin päinvastoin."

  Tämä johtuu yksinkertaisesti vanhenemisesta.

  Elämme torjuntataistelun aikaa - viva omegat ja Möllerit ja Lysit ja sun muut!

  VastaaPoista
 3. Syö siikaa/lohta/voita/: nauti naudan rautaa/ kaikkea luonnon omegaa// ja on ihme jos naises ei koita/ kunnon miestään/ joka toimii (joskus) ihan hyvin ilman viagraa

  Willie Out Shakespeare

  VastaaPoista