sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kuopio kuriin!

HS 21.3.

"Opettajien lomautukset johtavat Kuopiossa useissa kouluissa kevätjuhlien perumiseen tai siirtämiseen, kertoo Savon Sanomat.

Kuopion kaupunki päätti maaliskuun alussa lomauttaa henkilöstöään kahdeksi viikoksi 6,4 miljoonan euron henkilöstösäästöjen vuoksi. Lomautuksia on nyt luvassa 33 peruskoulussa. Kahdeksan niistä joko peruu perinteisen kevätjuhlansa kokonaan tai siirtää juhlia."

On se kumma, kun tätä lomautusasiaa ei haluta järjestykseen! Miksi valtiovalta ei tee mitään?

Lain opettajien lomautusten suhteen pitää olla selkeämpi. Lomauttavia kuntia on rankaistava kovalla kädellä esim. ottamalla takaisin kaikki kunnan saamat valtionavut.

Sivistysvaltiossa koulunkäynti on lasten perusoikeus.

Minua hävettää.

2 kommenttia:

 1. Enestamm ehdottaa pakkoruotsia päiväkoteihin.

  Sehän halventaa peruskoulun opetusta, kun elintärkeä ruotsinkielen taito on jo valmiina kouluun tultaessa.

  "Tack, tack, tack"

  VastaaPoista
 2. Tämä on julmaa, mutta tiedättekö miten opettajien olisi vastattava resurssien ja tuntien alasajoon sekä luokkakokojen kasvattamiseen?

  E i suinkaan repimällä itseään oman henkensä kaupalla kaikkiin vanhoihin peruskoulun tavoitteisiin (koska sehän takoittaisi onnistuessaan, että piilossa olleita voimavaroja on...ja supistukset ovat oikein perusteltuja), vaan:

  LASKEMALLA OPETUKSEN JA KASVATUKSEN TASOA OMASTA TOIMESTAMME SITÄ MUKAA KUIN RESURSSEJA LASKETAAN.

  Vain se olisi riittävän vahva singnaali. Mutta koska opettajat eivät tee niin, jätämme aina ja aina lisää pelivaraa kuntatason supistajille.


  OUT

  VastaaPoista