torstai 5. maaliskuuta 2009

Katoava luonnonvara - miesopettaja

HS 5.3.

"Opettajakunnan naisistuminen jatkuu.

Peruskoulun rehtoreista ja opettajista naisia oli jo 74 prosenttia. Maahanmuuttajien opettajista lähes 88 prosenttia oli naisia ja rehtoreistakin 42 jo prosenttia. Rehtoreissa naisten osuus kasvoi kolme prosenttiyksikköä."

Onko tasa-arvo käsitetty tahallaan väärin?

Kaiken maailman hallintoneuvostoissa sun muissa noudatetaaan tiukkaa kiintiöpolitiikkaa, jotta naisia saadaan päättäviin elimiin lisää.

Kukaan ei ajattele tasa-arvoa oppilaan kannalta, tai ei ainakaan uskalla sitä ääneen sanoa.

Onko oikein, että joku oppilas käy koko koulunsa ilman miesopettajia? Minkälainen ihmiskuva oppilaalle tällöin oikein tulee?

Naisopettajaenemmistössä ei ole mitään vikaa, kunhan jonkinlainen tasapaino säilyy. Mielestäni peruskoulunopettajista pitäisi olla miehiä noin 35-40 prosenttia.

Paras keino "miehistymiseen" on opettajien palkkauksen nostaminen kilpailukykyiselle tasolle. Kunnon palkka on sekä nais- että miesopettajien etu.

Kauhistuttaa ajatella tilannetta, kun viimeisetkin suurta ikäluokkaa edustavat miesopettajat lähtevät eläkkeelle. Kymmenen vuoden päästä joka viides opettaja on enää mies, jos sitäkään.

Sääliksi käy lapsia.

5 kommenttia:

 1. Miesopettaja naisvaltaisessa koulussa naisistuu vähitellen itsekin ja alkaa pitää itujen jauhamisesta (kun kouluruoka ei leideille kelpaa) kuuluvaa ärsyttävää narskutusta ja lossotusta normaalina äänimaisemana.

  Omassa koulussani on onneksi 8 miesopea. Silti tilaa hallitsevat naiset. Jos suhde menee yhtään heikommaksi, olen pulassa, sillä kuulun vielä siihen miessakkiin joka selaa ja kommentoi Hesaria opehuoneessa kuuluvasti kommentoiden eikä lymyile raukkamaisesti luokassaan tai teknisen työn tiloissa.

  Out

  VastaaPoista
 2. Out:

  Ääk...jos ei naisopettajien seura kelpaa, vaihda alaa!!!! Pakkoko sun on siellä koulussa roikkua?

  "y-a opettaja keskisuomesta"

  VastaaPoista
 3. Luin myös tuon uutisen. Onkohan kunnolla selvitetty syitä, miksi miehiä ei kiinnosta...että onko vain palkasta kiinni? Kaikilla aloilla tarvitaan niin miehiä kuin naisia.

  VastaaPoista
 4. MPH...en tiedä, onko pelkästä palkasta kiinni. Olisi kiva tietää, onko asiaa tutkittu kunnolla.

  Luulisi työn pysyvyyden kiinnostavan.

  Tiedän pari isoakin koulua, joissa on vain yksi miesluokanopettaja. Pari aineenopettajaa opettaa sitten poikien liikuntaa tai teknistä käsityötä.

  Mielenkiintoisia työyhteisöjä, ja jotenkin minua säälittää ne poikaoppilaatkin.

  Naisten helmoissa aina vaan.

  VastaaPoista
 5. "y-a opelle" Keski-Suomeen. En minä sieltä koulusta mihinkään lähde. Taas olisi yksi mies vähemmän. Totta vain on että naisvaltaisessa yhteisössä alkaa jyllätä naiskieli, ja moni mies menee siihen mukaan, kun luulee että se on ainoa tapa olla opena.

  Lapset tarvitsevat myös maskuliinisuuden malleja.
  Äidin helmat nähdään kotona. Jos koulussakaan ei ole tarjolla muuta, koko ihmiskuva vääristyy.

  Jo Freud totesi aikoinaan että tyttö (olen tytön isä) ei tarvitse mitään enemmän kuin isän joka ihailee ja kannustaa tyttöä tyttöydessään. Ja tämän palautteen ainoaksi lähteeksi Freud nimeää nimenomaan miehen. Samalla tavalla kuin pojat tarvitsevat koulussa miesmalleja tarvitsevat niitä tytötkin (muitakin kuin oman isänsä). Ihmiset ovat ainakin toistaiseksi vielä jakautuneet naaraisiin ja uroksiin. Ikävää on jos kouluista tulee vain naaraskielen (kieli tässä laajasti) linnakkeita.

  Out

  VastaaPoista