keskiviikko 2. lokakuuta 2013

OAJ on the Road Vantaan Jumbossa

 Kari Kinnunen haastatteli Olli Luukkaista.

Jukka Mölsä haastatteli Antti Lindtmania.

OAJ jalkautui ympäri Suomea järjestön 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tänään OAJ on the Road oli Vantaan Jumbo-ostoskeskuksessa. Tarjottiin shoppaajille kahvia ja pinssejä.

OAJ on the Road on ideana hauska ja toimiva, tuodaan opettajat toreille ja ostareille. Haastateltiin ihmisiä pilke silmäkulmassa, ihmiset saivat kertoa mm. omista koulukokemuksistaan. 

Olin mukana vantaalaisten maikkojen yhtenä edustajana, tällä kertaa Vuoden luokanopettajan ominaisuudessa. Aluksi tuntui oudolta vastailla kysymyksiin ostarin torilla ihmisvilinässä, mutta pian siihen tottui. Myös OAJ-TV haastatteli minua muiden ohessa, minulta kysyttiin, mikä on vantaalaisen koululaitoksen vahvuus. 

Painotin tasalaatuisuutta, koulujen erot ovat pienet ja tulokset ovat olleet hyviä. Vantaalla oppilaiden ei tarvitse sompailla pitkin kaupunkia hyvän koulun perään, lähikoulu on riittävän hyvä. Kaiken lisäksi vantaalainen koulutus on erittäin kustannustehokasta, nyt tosin liikutaan kustannustehokkuuden äärirajoilla. Jos säästöruuviin laitetaan vielä lisää kierroksia, toimivat rakenteet alkavat murtua.

Päivä päättyi Flamingon isoon kokoustilaan, jossa dosentti ja tulevaisuuden visionääri Kaisa Kautto-Koivula ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen tutkailivat tietä tulevaan. Perussanoma oli, että opettajat tulevat entistä vahvemmin olemaan tulevaisuuden tekijöitä, jotta Suomi menestyisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti