tiistai 25. tammikuuta 2011

Sakkorangaistus tupakoinnista


Viisi koululaista sai Liedossa sakkoja tupakoinnista

Kaarinan poliisi on antanut sakkoja Liedossa viidelle koululaiselle tupakoinnista koulun alueella.

Neljä 15–16 -vuotiasta yläasteikäistä poikaa sai kuusi päiväsakkoa tupakointilakiin liittyvästä tupakointirikkomuksesta ja yksi kahdeksan päiväsakkoa, koska hän oli välittänyt myös nuuskaa kavereilleen.

Pojat eivät päässeet lievemmällä rikesakolla, vaan saivat oikeita sakkoja, koska opettajat olivat jo aikaisemmin huomautelleet ja kieltäneet poikia tupakoimasta, mutta se ei ollut tehonnut.


Kuumetaudissa, makoilin hikilammikossa aamusta neljään. Buranan voimin kirjoitellaan.

Pidän Kaarinan tapausta merkittävänä. Olen ihmetellyt kovasti, miksi oppilailla on eri säännöt tupakoinnin suhteen kuin koulun henkilökunnalla. On järjetöntä, että opettaja tai laitoshuoltaja luikkii korvat luimussa tupakalle naapurikiinteistön roskakatoksen taakse, kun samaan aikaan oppilaat röyhyttelevät koulun nurkilla.

Sakkorangaistus pitäisi laajentaa myös törkeään ja toistuvaan kiusaamiseen. Kiusaamisen jäljet kiusatulle voivat jäädä pysyviksi, loppuelämän harmiksi.

Toivottavasti Kaarinassa pojat joutuvat pulittamaan sakkorahat viikkorahoistaan. Ettei vaan isäukko tule taas apuun?

Säännöt on tehty siksi, että niitä noudatetaan, koulussakin.

2 kommenttia:

  1. Hyttystä ei tarvitse ampua tykillä.

    VastaaPoista
  2. Osoittaa ainakin nyky-yhteiskuntamme tärkeysjärjestyksiä. Ei nyt äkkipäätä tule mieleen tapauksia joissa ehkä koulussa vuosiakaan jatkuneeseen henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan olisi puututtu yhtä tomerasti ja nopeasti. Tuota kiusaamista ja muuta öykkäröintiä kun koitetaan yhä uudestaan (valo)hoitaa loputtomilla keskusteluilla, puhutteluilla ymmärtämisellä.

    Eli kannatan lämpimästi tuota sakkorangaistusten laajennus toivettasi.

    VastaaPoista