lauantai 29. tammikuuta 2011

Pietarsaaren kaupunki vei kaverini Kela-rahat

Soitin ajankulukseni kaverilleni, joka on opettaja ja sairauslomalla kuten minäkin. Hän on töissä Pietarsaaren kaupungissa. Hänet lomautettiin viime syysloman ajaksi kesken sairauslomansa.

Lomautus pohjustettiin pelotetaktiikalla edellisenä keväänä. Koulutoimenjohtaja tuli opettajien luo henkilökohtaisesti yksi kerrallaan ja toi eteen lapun, jossa pyydettiin suostumusta lomautukseen. Sattuneesta syystä kaikki allekirjoittivat suostumuksen.

Kesälomalla opettajia ei saa lomauttaa. Syysloman pituus ja ajankohta ovat kunnan omassa harkinnassa. Pietarsaaressa päädyttiin nyt pitkään syyslomaan, ti - su, kuuden päivän syysloma, johon kuuluu kaksi viikonlopun päivää. Päädyttiin kuuden päivän lomalomautukseen.

Kaverini on pitkällä sairauslomalla, joka alkoi selvästi ennen syyslomaa. Kaupunki saa "palkkarahan" silloin Kelalta. Kaverini lomautettiin syysloman ajaksi keskellä sairauslomaa! Kaupunki pidätti Kela-rahan syysloman ajalta!

En ole moista härskiyttä ennen nähnyt. Pietarsaaren kaupunki siis varasti kaverini Kela-rahan noin vain! Tässä on oiva rikollinen säästövinkki kaikille Suomen kunnille: Pöllikää kaikilta pitkäaikaissairailta, jotka ovat kunnalla töissä, heidän kelarahansa lomauttamalla ko. henkilöt koko sairausloman ajaksi!

On todella outoa, että pikkukunnissa ja -kaupungeissa saa huseerata miten vain. Kukaan ei puutu. Pikkukunnissa kaikki tuntevat toisensa, on helppo pelotella työntekijät virtsavaivaisiksi.

Joskus minusta tuntuu, että OAJ:n pitäisi panna koko Suomi kiinni jonkun Pietarsaaren takia. Noin härskiä toimintaa ei kertakaikkiaan sallittaisi Pääkaupunkiseudulla, asiat tulisivat välittömästi ilmi ja julkiseen jakoon ruodittavaksi.

Olisi kiva tietää, mitä kaikkea Suomen kunnissa oikein tapahtuu kaikessa hiljaisuudessa. On aika harkita peruskoulutuksen valtiollistamista. Nykytilanne on absurdi, oppilaat ja opettajat eri puolella Suomea ovat eriarvoisessa asemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti