keskiviikko 22. elokuuta 2012

Siuron koulun Linnavuoren yksikkö

Taloussanomat 22.8.

Nokian Uutiset: Sanahirviöt kaduttavat Nokialla - koulut halutaan takaisin

Viholan koulu kuulostaa selkeältä ja tavalliselta, mutta miten lapset oppivat kertomaan käyvänsä Kartanon koulun Rantakartanon yksikköä? Entä miltä tuntuisi puntaroida keskenään Siuron koulun Kuloveden ja Linnavuoren yksiköitä?

Nokialla koulujen nimet muutettiin kouluvuoden alkaessa, kun kouluja yhdistettiin. Esimerkkeinä Nokian koulusta tuli Kartanon koulun Mäkikartanon yksikkö ja Siuron koulusta Siuron koulun Kuloveden yksikkö.

Kankeat nimet ovat nyt alkaneet kaduttaa Nokialla. Lähes kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat esittäneet, että koulujen vanhat nimet palautetaan. Ainoastaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja ei allekirjoittanut aloitetta.


Olen lähes sanaton. Tähän ei juuri ole mitään lisättävää. On nokialaismummoilla taas päivittelemistä vesikriisien lomaan.

Typeryysranking:

1. Itella
- entinen Posti, jonka merkityksen tajusi kuka apina tahansa

2. Destia
- entinen Tielaitos, Destia - destroy?

3. Amiedu
- kait kyseessä on jonkinlainen ammattikoulu, Ami on ainakin monen koiran nimi

Siuron koulun Linnavuoren yksikkö - en haluaisi omien lasteni käyvän tuon nimisessä koulussa. Käyvätkö siurolaiset lapset todellakin Siuron koulun Linnavuoren yksikköä?

Puhelin soi, opettajienhuoneessa vastataan: Siuron koulun Linnavuoren yksikkö, opettaja Nieminen, kuinka voin auttaa?

Inhosin, kun peruskoulun alkuaikoina koulut nimettiin sanahirviöiksi kuten Pähkinärinteen ala-aste. Ala-aste? Kouluni nykyinen nimi on yksinkertaisen ytimekäs Pähkinärinteen koulu.

Koulu on koulu on koulu.

2 kommenttia:

 1. Samaa touhutaan Vantaalla. Nimikilpailu on kesken, mutta tällä hetkellä työskentelen Viertolan koulun Jokirannan toimipaikassa.
  Sirkku

  VastaaPoista
 2. Siuro ja Linnavuori ovat vanhoja perinteisiä nokialaisia paikkoja, joten asia ei paikkakuntalaisille tuottane ongelmia. Pieniä kouluja on hallinnollisesti yhdistetty ja siksi nuo nimihirviöt ovat syntyneet. Siuron koulun kotisivut ovat onneksi hyvin informatiiviset ja selkeät.

  http://peda.net/veraja/nokia/siuro

  Ja ei kai nimi koulua pahenna, jos ei koulu nimeä ;)

  Enemmän minua harmittaa, että ennen niin ytimekäs Nokian koulu on muutettu Kartanon kouluksi. Entistä sekavampaa on, että Kartanon koulua ei fyysisesti ole olemassa, vaan koulu muodostuu kahdesta yksiköstä: Mäkikartanosta ja Rantakartanosta.

  Toisaalta molemmissa on sana 'kartano', joten hallinnollisen yksikön nimi on sinänsä looginen. Ja koska koulu sijaitsee Nokian kartanon läheisyydessä Viholan alueella, silläkin nimellä on perusteensa.


  VastaaPoista