tiistai 1. huhtikuuta 2014

Koulussa sattuu ja tapahtuu

 Päältä

Alta

Teknisen luokan kuumakäsittelytilassa on hieno savenpolttouuni. Kuuman kannen päälle oli vahingossa jätetty kaksi muovitarjotinta ja käsine. Tarjottimet ja käsine sulivat yhteen.

Onneksi teknistä työtä opettava opettaja haistoi palaneen käryä ja otti koko höskän pois kannen päältä. Hän toimitti juuri syntyneen modernin taideteoksen opettajienhuoneeseen ihailtavaksi, kuin Warholia.

Viime vuosina on tiuhaan päivitetty koulujen kriisi- ja turvallisuusohjeita. Joskus turvallisuusasioiden hinkkaaminen opettajienkokouksessa tuntuu pitkästyttävältä, sitä samaa ja samaa vanhaa toistetaan ja toistetaan.

Oli vaikea tajuta, miksi esim. solujen sisäovet on aina pidettävä kiinni. Liikkuminen vaikeutuu, kun pitää koko ajan ovia avata ja sulkea.

Kun katsoo alla olevaa Kouvolan yhteiskoulussa riehuneen tulipalon kuvaa, ymmärtää heti, miksi solujen palo-ovet on pidettävä kiinni.

Koulussani tehdään pari kertaa vuodessa poistumisharjoitus. Silloin kaikki purkautuvat koulun kentälle säntillisiin luokkajonoihin.

Kuva IS


Kouvolassa palo syttyi viallisesta sähkökaapelista. Viallista kaapelia ei tavallisissa tarkistuksissa olisi voitu huomata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti