maanantai 18. maaliskuuta 2013

Vuoden Luokanopettaja 2013

Luokanopettajaliiton hallituksen jäseniä seisoskelee kirpeässä pakkassäässä jykevän Oulun Tuomiokirkon edustalla. Kerrottiin tarinoita kirkon historiasta.

Minut kutsuttiin viikonlopuksi Ouluun Luokaopettajaliiton vuosikokoukseen.

Oululaiset olivat järjestäneet hienon tapahtuman. Paikalla oli mieletön määrä ammatillista asiantuntemusta. Oli mahtavaa keskustella LO-legendojen kuten Matti Sippolan, Martti Hellströmin ja Seppo Heinosen kanssa. Oli hauska tavata opettajia ympäri Suomea.

Syy kutsuun oli, että minut oli valittu Vuoden Luokanopettajaksi 2013. Pääsin upeaan seuraan.

Perusteluina mainittiin mm. monipuolisuus ja kerhotoiminta. Toimin myös Pähkinärinteen yhteistyöryhmän, KKP - Koulu Keskellä Pähkinärinnettä, puheenjohtajana. KKP keskittyy lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

Luokanopettajia on Suomessa n. 16 000. Jollakin pitää erottua. Pääsyy valintaan oli tietysti se, että osallistun aktiivisesti koulukeskusteluun mm. pitämällä properuskoulu.net blogia. Katson, että edustan kaikkia lähiökouluopettajia, jotka tekevät sitkeästi työtään vuodesta toiseen.

Edustan myös vantaalaista opetuskulttuuria. Vantaalla tehdään hyvää työtä ja tulosta vähemmällä rahalla kuin muualla. On pakostakin keskitytty oleelliseen. Vantaalla vallitsee koulutuksellinen tasa-arvo. Koulujen väliset erot ovat pienet.

OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen esitteli koulutuspolitiikan ajankohtaisia asioita. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi oululainen Timo Kettunen.

Kokouksessa tehtiin mediatiedote aiheesta "Kaikki lapset eivät voi hyvin". Mediassa tiedote sai hyvin huomiota kuten Vuoden Luokanopettaja 2013 julkistaminenkin.

Minun tehtäväni on vuoden aikana tuoda luokanopettajuutta esiin ja osallistua aktiivisesti koulutuspoliittisen keskusteluun.

Olen valmis. Tänään oli koko sivun juttu Iltalehdessä, minua haastateltiin myös Ylen aikaisen suorassa lähetyksessä.

Lauantai-iltana oululaiset opettajat tekivät meille hauskan tietokilpailukierroksen Oulun keskustassa. Omassa ryhmässäni oli neljä upeaa luokanopettajaladya, jotka kulkivat pitkin Oulua lyhyissä hameissaan. Joku totesi, että "reidet jäätyy", kun kylmä oli.

Karaokeravintolassa lauloimme Eero Raittisen "Vanhan holvikirkon". Esittelin ryhmän:

- Olen Vuoden Luokanopettaja ja bändini nimi on "Jäätyneet reidet".

Tuntui hyvältä. Enkeliporsas on nyt nöyrä porsas.

4 kommenttia:

 1. Fantastista K-A !

  Onnittelut !

  Niilo Kärki

  VastaaPoista
 2. Monet onnentoivotukset, kerrassaan hienoa!

  VastaaPoista
 3. Onnea blogimies, kaltaisiasi tarvitaan, jotta opettajien ääni kuulu myös todellisen työn arjen tasolta eikä aína vain jostakin yli-innokkaan "kehittämis"seminaarin loppulauselmista jossa ollaan valmiita muuttamaan taas kaikki ja ihan millä perusteella tahansa, koska "uusi" on niin hauskaa ja "vanha" niin vanhaa...ja kaikki tietysti perusteltuna oppilaan"edulla".

  Onnea rohkealle äänellesi vielä kerran.

  Jorma, Hki

  VastaaPoista