keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Golden sticks


Vantaalla, kuten muuallakin kunnissa ja valtiolla, kilpailutetaan tavaran toimittajat. Meillä toimittajana on Hansel, jonka moni vielä tuntee paremmin sen entisellä nimellä, Valtion Hankintakeskus.

Kouluun pitäisi saada joka maikalle muistitikut, koska kaikkea ei voida tietossuojasyistä enää tallettaa koulun tietokoneiden kovalevyille. Sellaista tietoa ovat mm. HOJKS:t eli henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskevat suunnitelmat. (melkoinen sanahirviö muuten)

Kollegani olisi tilannut ne halvalla eräästä verkkokaupasta, oikein koulun logolla varustetut muistitikut muutaman euron kappalehintaan. Ihan noin vain ei enää kouluissakaan ostella. Kollegalleni lyötiin käteen Hanselin tuoteluettelo. Yhden muistitikun hinta luettelossa on yli 30 euroa, siis yli kuusinkertainen hinta!

Rasvainen on hinta, samanlaiselta vaikuttaa kilpailutuskin.

1 kommentti:

 1. Kaikki, kuulemma, kunnallisella virkamiestasolla toimivat ihmiset tietävät että "kilpailutus" on nykyajan korruptiota.

  Tietyt firmat jylläävät hyvä sisko- ja hyvä veli -järjestelmän kautta. Tuo tikku (tikusta asiaa, hah ) juttu oli loistava esimerkkki. Arvatkaapa vain mikä on koulujemme "tietokoneistamisen" lasku veronmaksajille. Kuulemma (taas) kukaan ei uskalla edes laskea....

  Toista asiaa. Taas minulta meni mäkätykseksi. Kuten niin usein aina. Blogistin edellinen juttu, kangasröllihirviö (ja moni muu kirjoitus aiemmin) sai minut uskomaan suomalaiseen peruskoulunopettajaan. Hän, blogisti, näkee kehityksen, tiedon valon etc. kaikessa pienessä (muuta ei olekaan kuin pientä joka on suurta) ja innostuu siitä vielä. J-lata. Tahdon olla samanlainen.

  Ottakaa, yritän ottaa itsekin, miehestä miehen mallia. Edes muutamaksi tunniksi koulupäivän aikana. Hyvä blogman! Jos et sinä anna kyynisyyden voittaa, en minäkään.

  (Silti mielessä on nyt noin 1001 epäkohtaa joista haluaisin...)

  OUT

  VastaaPoista