tiistai 28. syyskuuta 2010

Sinivihreä akseli kurittaa


On erittäin mielenkiintoista havaita, että Kokoomuksen ja Vihreiden hallinnoimat rikkaat pääkaupunkiseudun kunnat Helsinki ja Espoo tekevät kovia säästöjä lasten kustannuksella.

Millään ei tahdota kajota veroäyriin.

Aamun paperihesarista:

Luokkakoot uhkaavat jälleen kasvaa Helsingissä. Tuntikehyksiä on pakko pienentää, koska käyttömenoissa ei ole enää viilattavaa.(Pia Tahvanainen, kok)

Hesarin esimerkkikoulu on Arabian peruskoulu. Harjoituskirjoista on luovuttu, mikä vaikeuttaa suuresti esim. kielten opiskelua. Puute koskee myös kuvataiteen tai käsityön materiaaleja. Rehtori pelkää ensi lukuvuotta, sillä uhkana on luokkakokojen kasvaminen.

Jutun kuvassa kaksi Arabian koulun oppilasta tekee teknisen käsityön tunnilla työkalulaatikkoja. Työt jäävät kesken, koska ei ole rahaa vaneriin laatikoitten pohjia varten. On häpeällistä, kun samaan aikaan suomalaisilla on varallisuutta enemmän kuin koskaan, sitä ei haluta jakaa lasten koulutukseen.

Pia Tahvanaiselle ja helsinkiläisille kumppaneille ei tule mielenkään nostaa kunnallisveroa, mieluummin viedään lapsilta työkirjat ja materiaalit käsistä.

"Säästämisellä" ei ole enää mitään häpyä. Kuka uskoisi, että näin tapahtuu 2000-luvun rikkaassa Suomessa?

Minä en usko enää, että kyse on säästämisestä. Kyse on arvovalinnoista.

Tiedän sen, koska oma kuntani, köyhä Vantaa, ei tällä hetkellä kurita oman kuntansa lapsia. On nähty, mihin kurittaminen vie. Helsinki ja Espoo ovat valinneet toisen tien, vaikka oikeasti kunnilla on rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti