torstai 3. syyskuuta 2009

Puolalaista perunaa!

Yle 3.9.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) vaatii kuntapäättäjiltä vastuullisuutta ruokahankinnoissa. Anttila on tyrmistynyt tiedoista, että esimerkiksi kouluruokailussa on käytetty puolalaista perunaa.

Minäkin olen yhtä tyrmistynyt kuin ministeri Sirkka-Liisa Anttila. Hankitaan saman tien historian kirjat Venäjältä ja opettajat huitsin nevadasta.

Kyllä kuntapäättäjillä kaikessa säästämisvimmassaan pitäisi joku moraali olla.

Kaikenmaailman kilpailutus kunnissa on mennyt aivan liian pitkälle. Ihme, että yhden lyijykynäpätkän ostaminen ei vaadi moniportaista kilpailuttamista.

Tyyppiesimerkki löytyy kotikunnastani. Kouluille tuli lukuvuoden aluksi tilausbussin kilpailuttamisohjeet. Joka opintoretkelle pitäisi kilpailuttaa kolmea ennalta määrättyä liikennöitsijää.

Joukkoon ei kuulu se halvin yhtiö, jota koulumme säännönmukaisesti käyttää. Minusta tällainen kilpailuttaminen vaikuttaa pikemminkin kartellilta.

Jos aletaan kilpailuttaa, kilpailutetaan sitten kunnolla ja rehdisti.

Mutta eikö perunan pitäisi ainakin olla kotimaista? Pitääkö meidän hivuuttaa suomalainen maanviljelys lopullisesti henkihieveriin?

Ällöttävää.

5 kommenttia:

 1. Kansa haluaa h a l p a a. Ja sitä se saa. Suomalainen maatalous on kutistettu tällä asenteella jo aiemmin ja rutistettu lopullisesti luomuideologialla, joka kyykyttää maajussit paskan lapioimiseen pelloilleen luomutukia saadakseen.


  Meillä on ollut hyvää, puhdasta ja ekologista ruokaa aina tässä maassa tarjolla, mutta kaupunkilaisämmien (termi ei sukupuolisidonnainen, eli en ole se Audi-mies) nenännyrpistykset ovat avanneet tien puolalaisille suin muille, kun taju omassa isän-ja äidinmaassa kasvaneen ruoan kunniotus on kadotettu.

  Out

  VastaaPoista
 2. Porsas on tullut kaapista. Olisi pitänyt arvata. Ari!

  Tsemppiä

  VastaaPoista
 3. Varmaan arvasitkin, Martti!

  Alunperin jo mietin sitä kaapista ulostuloa. Pikkuhiljaa minua alkoi vaivata se, että aikalailla arvostelen blogeissani varsinkin politiikkojen toimia.

  Rakastan "ampua" vähän joka suuntaan, ja silloin on rehdimpää kirjoitella omalla nimellä kuin nimimerkin kilven takaa.

  Olen oikeasti puolueeton, koska en kuulu mihinkään poliittiseen puolueeseen tai järjestöön. Enkä tule liittymäänkään.

  Olen OAJ:n ja Luokanopettajaliiton jäsen.

  VastaaPoista
 4. Ollaan jo sinua kaivattukin! Tervetuloa myös kaapista :-)

  VastaaPoista
 5. Hienosti ajateltu, Ari. (ja myös Kari!)

  VastaaPoista