maanantai 17. lokakuuta 2011

Hörökorva Rock

Obamalla ja minulla on hödärit

Iltalehti 17.10.

Koulukiusaamisen pelko ajaa hörökorvaleikkauksiin

- Tietyissä tapauksissa hörökorvat ovat yksi esimerkki, jossa voidaan tehdä alaikäisellekin ainoastaan ulkonäkösyistä tehtävä leikkaus. Hörökorvat ovat normaalin variaatio, ja me korjaamme myös lapsilta normaalin ulkonäön variaatioita, Sairaala Siluetin plastiikkakirurgian erikoislääkäri Timo Pakkanen kertoo.

Sairaala Siluetissa on Pakkasen mukaan kuukausittain "joitakin" lapsipotilaita. Hän arvioi, että Siluetissa hörökorvaleikkauksessa käy vuosittain 10-20 alaikäistä.

Pakkanen korostaa, ettei hörökorvaleikkaus ole varsinaista esteettistä kirurgiaa. Hörökorvista halutaan eroon sosiaalisista syistä. Käytännössä hörökorvat leikkautetaan monesti koulukiusaamisen pelossa.

- Leikkaus tehdään silloin, kun se alkaa aiheuttaa sosiaalista ongelmaa, eli tyypillisesti koulun alkamisen aikoihin, Pakkanen kertoo.

Kaikenmaailman asioista tehdään uutisia. Pitäisikö Obaman ja minun mennä hörökorvaleikkaukseen? Kipikapin pojat Siluettiin!

Jotenkin Tämä "Iltalehden juttu" vaikuttaa sisäänujutetulta mainokselta BB-talomainosten tapaan. Sairaala Siluetti on kait melkoisen suuri kauneusleikkaussairaala. Hörisleikkauksissa käy vuosittain 10-20 lasta. Tilastollisesti ongelma ei näytä suurelta.

Muistan, kun minua jotkut oppilaat kansakoulun kolmannella luokalla ilkkuivat hörökorvistani. En juuri korvaani lotkauttanut. Vastasin vain samalla mitalla, "sinulla on iso nenä".

Myöhemmin huomauteltiin pituudestani (olen kaksimetrinen mies, 202 cm). Haukuttiin hongankolistajaksi. Minä vastasin silloin, että "mitä tupakantumppi". Joskus joku kysyi, että "tuuleeko siellä ylhäällä". Johon minä vastasin, että "tuulee kyllä, mutta täällä ainakin on raitis ilma".

Tuuli meinasi käydä minulle kohtalokkaaksi, koska olin lukioikäisenä hyvin laiha. "Mitä Biafran mannekiini?"

Ihmiset ovat erilaisia, omaakin erilaisuutta pitää sietää.

Jotenkin tuntuu, että vanhemmat ovat ylisuojelevia, kun lähettävät ennen koulun alkamista lapsensa korvaleikkaukseen. He lähettävät heidät leikkaukseen ennenkuin mahdollinen kiusaaminen on edes alkanut, varmuuden vuoksi.

Omasta lapsuudestani muistan kaverini Afen. Hänellä oli marttiahtisaarimaiset hörikset, vieläkin ulkonevammat kuin sankaripresidentillämme on. Vanhemmat lähettivät Afen korvaleikkaukseen. Kesän ajan Afe kuljeskeli teipit korvissaan. Hörökorva Rockissa ei ole mitään uutta.

Hörökorvat ovat persoonallisia, ja sitäpaitsi niillä kuulee paremmin. Kokeilepa hörökorvaefektiä. Tee käsistäsi hörikset korviesi taakse. Eikö kuulosi terävöidykin?

Elämme aikaa, jolloin kaikkea erilaisuutta pyritään välttämään. Keväisin Kaisaniemen kentällä Helsingissä järjestetään "Maailma kylässä" -festivaali. Olen usein käynyt siellä. Hauskinta on, että ihmiset pukeutuvat niin persoonallisesti, haluavat erottua siis, mutta joukkona he ovatkin aivan samanlaisia.

Yksilötkin hautautuvat joukkoon. Ei siinä paljon hörökorvat paina.

Hörökorvat ovat kauniita, varsinkin silloin, kun ne ovat eri paria kuten minulla.

Taidamme elää melko turhamaista aikaa, kun isot miehet (myös minä) pohtivat ulkonäkökysymyksiä. Taidan olla pinnallinen ihminen.

Monella suurmiehellä on ulkonevat korvat eli hödärit, Obama, Ahtisaari, prinssi Charles, Mikki Hiiri, Wayne Rooney, Dumbo, Gary Lineker, George Harrison ja Paul McCartney...

Hörökorvaiset ihmiset ovat sympaattisia.

(Yksi ihminen ylläolevasta listasta on tehnyt korvaleikkauksen. Arvatkaapa kuka? Nyt hulluna googlailemaan...)

2 kommenttia:

 1. Innostuin tästä hödäriasiasta ja googlailin minäkin. Toinen kuuluisuus, joka vaikuttaa leikaanneen korvansa, on Walt Disney.

  Nuorena hödärit, vanhana kallonmyötäiset korvat.

  Aloin mietiskellä, onkohan Waltia pienenä kiusattu korvista?

  Hän aloitti Mikki Hiiri -hahmolla. Dumboa oikeasti kiusattiinkin korvistaan.

  VastaaPoista
 2. Yhdellä sukulaismiehellä on varsinaiset purjeet. Meillä on tapana piruilla, että kun hän lähtee kirkonkylään pyörällä, menomatkalla ei tarvitse polkea kuin jyrkimmissä ylämäissä mutta paluumatkaan pitääkin varata tuplasti aikaa, ellei käytä hikinauhaa. Ja hän tästä vähät välittää, antaa samalla mitalla takaisin.

  VastaaPoista