keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kouluruokailu 6. - jauhelihakeittoa

23.11.

Oppilaskunta haluaa salaattia

Myös alakouluissa on oppilaskuntia. Koulussamme oppilaskunta muodostuu 4.-6. luokkalaisista oppilaista. Jokaiselta luokalta on yksi oppilas. Koska alakoulujen oppilaat ovat vielä pieniä, yksi opettaja saa olla oppilaskunnan ohjaavana opettajana.

Jokaisen koulun oppilaskunta saa lahjarahaa kunnalta, koulumme osuus on 400 euroa. Rahan käytön saa oppilaskunta päättää itse. Viime lukuvuonna oppilaat päättivät, että raha sijoitetaan koululounaan jälkeen tarjottaviin ksylitol-makeisiin.

Oppilaat kokevat kouluruokailun hyvin tärkeänä, koska tänäkin vuonna raha käytetään ruokailuun. Oppilaskunta esittää, että raha laitetaan salaatteihin. Voisi kuvitella, että yksi viikko olisi salaattiviikko. Ruuan kanssa voitaisiin tarjota vaikka sellaisia salaatteja, joita koulussa ei yleensä tarjoilla.

Hauska nähdä, minkälaisen salaattiviikon oppilaskunta saa aikaan!

Jauhelihakeitto

Tänään koululounaana oli jauhelihakeittoa. Ruuan kanssa tarjottiin vaaleahkoa pehmeätä leipää. Jokainen oppilas sai myös omenan.

Jauhelihakeitto on oppilaiden mieliruokaa. Aika usein tarjotaan myös perinteistä suomalaista lihakeittoa, joka on erittäin maukasta.

Suomalainen perusruoka maittaa lapsille.

1 kommentti:

  1. WOW oppilaskunnalle! Toivon menestystä salaattiviikolle ja jatkumoa ensi vuonna (ellei jopa lukukaudella) oppilaskunnan ulkopuolisella rahoituksella.
    Kannustavin terveisin
    Kouluruokatietopankki

    VastaaPoista