maanantai 22. elokuuta 2011

Suomen Rumin Maikka ! (todella RUMA) !


Googlasin kurillani sanaparilla beautiful teacher - ällistyin, löysin ruotsalaisen sivuston, The Most Beautiful Teacher In Sweden ! (really HOT) ! Ensin luulin, että kyseessä on huumorisivusto, mutta ei näin taida olla. Sivuilla pääsee arvioimaan opettajien ulkonäköä. Sitä en tiedä, ovatko opettajat itse lähettäneet kuvansa arvioitaviksi.

Hmmm...milloin tulee Suomen Rumin Maikka ! (todella RUMA) ! ? Äkkiä sivusto pystyyn, lähetän oman kuvani sinne välittömästi, voisin vaikka pärjätä.

Iltalehti 22.8.

Paineet ajavat opettajat kauneusleikkauksiin

Satuttavin ulkonäkökritiikki tulee usein opettajanhuoneessa

Opettaja joutuu miettimään hyvinkin tarkasti, hyväksytäänkö hänet luokassa ja varsinkin opettajanhuoneessa. Opettaja on kuin esiintyvä taiteilija, joka astuu päivittäin yleisön eteen arvioitavaksi. Vaikka ulkonäön ei pitäisi olla opetustyön pääasia, lähes yhdeksän naisopettajaa kymmenestä kuulee toistuvasti oppilailta kommentteja ulkonäöstään.

Oikeanlainen ope

Oppilaat kommentoivat opettajien ulkonäköä varsin suorasukaisesti, mutta satuttavin kritiikki kuullaan usein opettajanhuoneessa, tietää tutkija Marjo Kamila.

Miesopettaja pääsevät vähemmällä kommentoinnilla, mutta heistäkin arvioinnin kohteena on kuusi kymmenestä. Miehille arvioinnin kestäminen voi olla vaikeaa, koska joka kymmenes kommentti on kielteinen. Naisopettajien kuulemista arvioista vain neljä prosenttia on moittivia.

Nämä tiedot selvisivät Opettaja-lehden tekemästä tutkimuksesta jo pari vuotta sitten, ja uusin lukukausi alkoi mitä todennäköisemmin samoissa merkeissä.

Nyt tutkija Kamila valmistelee aiheesta väitöskirjaa, jota varten hän on haastatellut 130 opettajaa. Lue painetusta Iltalehdestä, mitä "vääränlainen" pukeutuminen voi pahimmillaan aiheuttaa. Maanantain lehdessä kerrotaan myös, missä yllättävässä kuussa on isoin sesonki opettajien kauneusleikkauksissa.

Kuinka pinnalliseksi maailma on muuttunutkaan!

Olen aina ajatellut, että opettajat ovat ikään kuin hengen tuotteita ja välittäjiä, jotka siirtävät sivistystä ja kulttuuriperintöä seuraavalle sukupolvelle.

Olen näköjään väärässä - hoploppia ja tositeeveetä, sitä vaan lisää, niin oppilaat viihtyvät...

Eniten minua ihmetyttää, Miesopettajat pääsevät vähemmällä kommentoinnilla, mutta heistäkin arvioinnin kohteena on kuusi kymmenestä.

Tätä on vaikea uskoa, kuusi kymmenestä miesmaikasta! Menkää neidit kauneushoitolaan siitä valittamasta. Kun käyn jalkapallovaelluksillani Iso-Britanniassa, olen löytänyt monia pubien miestenvessoja, joissa ei ole peilejä lainkaan.

Miehet eivät kuulemma tarvitse peilejä.

(Hei, kohta mun tunti alkaa! Pitää lopettaa ja mennä vessaan...miss mun fööni ja meikit on? Oonks mä jättänyt mun meikkipussin himaan, ei perhana?)

9 kommenttia:

 1. "Nämä tiedot selvisivät Opettaja-lehden tekemästä tutkimuksesta..."

  Tutkimuksesta? Täyttyköhän tieteelliset kriteerit? Nämä Opettaja-lehdykän "tutkimukset" tiedetään. Nehän ovat kyselyitä, jotka lähetetään opettajille lehden välissä. Vastata saavat ketkä haluavat. Pikkuisen voi olla vääristyneet tulokset tutkimuksessa. Sallikaa minun nauraa.

  VastaaPoista
 2. ON todella vaikea uskoa tätä. Olen aina ajatellut koulun kaikkein epäeroottisimmaksi työpaikaksi mitä kuvitella saattaa, ja paikaksi jos missä ainakaan EI ole ulkonäköpaineita. Kavala ja ahne ja pinnallinen maailma on siis uinut meidänkin laitokseen....vai?

  Itselläni on kaljamaha (oikeastaan kyllä viinillä hankittu) , hiirenvärinen tukka, tunnistamattoman väriset tihrusilmät, ylipitkä nenä, karmeat linssit ja käsivarret jotka on lainattu tikku-ukolta. Ja ei tämä ole haitannut 20 vuoden uran missään vaiheessa. Naisopetkin ovat hakemassa aina tanssiin koulun bileissä. Jonossa, heh .

  Nyt vähän opet rentoutta peliin; tämä on kyllä säälittävin asia mistä oman ammattikunnan ihmiset ovat koskaan Opettaja-lehdessä valittaneet. Hävettää. Tietenkin jos kysytään onko paineita niin siihen todennäköisin vastaus on että on. Niin luotettavia ovat ns. kyselytytkimukset joiden "tuloksia" nykyajan media on koko ajan pullollaan, niistä kun saa hauskaa sivuntäytettä.

  Eli huomenna vaan se kulunein ruskea villapaita ja ja vanhat vihreät sammarit ylle ja framille ja esiin. Nobody sees the difference!

  Out

  VastaaPoista
 3. Ano ja Out...

  Marjo Kamila on pätevä tutkija. Hän on tehnyt väitöskirjansa aiheesta opettajien ulkoisen olemuksen merkityksiä.

  Omat arkihavaintoni tukevat Kamilan näkemyksiä. Niin narsista aikaa elämme.

  Linkki Kamilan tutkimukseen:

  http://www.skr.fi/default.asp?docId=18170

  Linkki Opettaja-lehdeen juttuun, joka perustuu myös Kamilan tutkimukseen:

  http://www.opettaja.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEHTI_EPAPER_PG/2009_18/134576.htm

  VastaaPoista
 4. Ano: "Naisopetkin ovat hakemassa aina tanssiin koulun bileissä. Jonossa, heh."

  Tähän löytyy luonnollinen selitys. Niissä bailuissa on miehiä 1:10 naisiin verrattuna.

  Jotainhan sitä on haettava, jos meinaa tanssia. :)

  VastaaPoista
 5. Mikäs se tämä "Opettaja-lehden tekemä tutkimus" sitten on, johon blogisti viittaa?

  VastaaPoista
 6. Ano...kyseiseen tutkimukseen viittaa Iltalehti.

  Tämän linkin löysin:

  http://www.opettaja.fi/portal/page?_pageid=95,82089&_dad=portal&_schema=PORTAL&key=131976

  Linkki Kamilan tutkimukseen:

  http://www.skr.fi/default.asp?docId=18170

  Linkki Opettaja-lehdeen juttuun, joka perustuu myös Kamilan tutkimukseen:

  http://www.opettaja.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEHTI_EPAPER_PG/2009_18/134576.htm

  VastaaPoista
 7. Hm. Kamila ei ole väitellyt vielä, väittelee mitä ilmeisimmin 2012. Tervetuloa kuuntelemaan. Tarkka aika väittelystä tulee löytymään Jyväskylän yliopiston sivuilta kevään kesän 2012 aikana.

  VastaaPoista
 8. No niin, nyt Kamila on sitten väitellyt, eli toissapäivänä. Väitöstutkimusta saa ostaa kirjanakin.

  VastaaPoista