tiistai 9. elokuuta 2011

Kondomiauttomaatteja yläkouluihin?

Iltalehti 8.8.

Tamperelainen: Kondomiautomaatteja yritetään yläkouluihin

Kondomien maahantuontiin, markkinointiin ja myyntiin keskittyneen Safe Play Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Sarpin mielestä kondomien saatavuus auttaisi pakettien ostoa ujostelevia nuoria ja vähentäisi ei-toivottuja raskauksia sekä sukupuolitauteja.

Safe Play veisi kohtuuhintaiset kondomit käyttöohjeineen yläkouluihin heti ja maksutta. Luvan antavien opetusviranomaisten asenteet ei kuitenkaan vielä ole kypsiä uutuudelle, vaikka kondomeista ei automaateissa myytävien karkkien ja limsojen tapaan aiheudu terveyshaittoja.

Tampereen kaupungin perusopetuksen johtaja Veli-Matti Kanerva naurahtaa ajatukselle kondomiautomaateista kouluissa.

- Ymmärrän ehdotuksen heittona ja onhan kondomin käyttö terveyskasvatukseen liittyvä asia, Kanerva kertoo.


Olen samaa mieltä Veli-Matti Kanervan kanssa.

Koulu ei ole markkinapaikka.

Kouluun ei tarvitse asennella minkäänlaisia automaatteja. Automaatit ovat tarpeellisia sellaisissa maissa, joissa ei ole kouluruokailua ollenkaan.

Koulun tehtävä on antaa lapsille ja nuorille terveyskasvatusta kuten Kanerva toteaa. Terveyskasvatuksen osana on seksivalistus ehkäisyineen ja kondomeineen.

Kyllä niitä kondomeita muualtakin saa.

3 kommenttia:

 1. Jommankumman kielinen teiniliitto vaati 70-luvulla oppilaille yhdyntähuoneita. Kysyin innokkaalta oppilaalta että saisivatko opettajatkin sitten sellaisen? Oppilasparka hölmistyi. Eihän edes opettajalta voinut odottaa noin tyhmää...

  VastaaPoista
 2. Kondomiautomaatit ilman muuta kouluihin! Muistan, miten nuorena hävetti ostaa kumeja, ja siksi otettiin riskejä.

  VastaaPoista
 3. Koulu kiusaajana.
  Olisi tärkeää puuttua myös sellaiseen koulukiusaamiseen, missä itse koulu kiusaa oppilaitaan. Minulla on karvaat muistot Anna tapion koulu 1991-1993 ajoiltani. Yleensä teini haluaa jollakin tavalla viettää läheisestikin aikaa oman ikäisensä vastakkaisen sukupuolen kanssa.

  VastaaPoista