maanantai 26. syyskuuta 2011

Tänään meni hermot


Teen lukuvuosittain vähintään kuusi opintoretkeä, 3 syksyllä ja 3 keväällä.

Heurekaa, Ateneumia ja Kiasmaa, Suomenlinnaa, Kansallismuseota, Eduskuntaa, teatteriretkiä...kuudesssa vuodessa noin 40 opintoretkeä.

Teen luokan opintoretkisuunnitelman heti alkusyksystä ja varaan ajat suurinpiirtein yhdeltä istumalta. Tänään istahdin työpöytäni ääreen ja etsin kohteiden nettisivut, jotta voisin soittaa ja varata ajat.

Yritin soittaa neljään paikkaan:

Heureka - koko puljuun ei voi edes soittaa, vaan pitää täyttää nettilomake. Idea on aivan käsittämätön. Varaan ajan ja aktiviteetit tietämättä onko Heurekassa edes tilaa ko. aktiviteeteille. Alkaa pitkällinen sähköpostien vaihto. Vielä toissavuonna riitti yksi soitto ja homma hoitui. Nykyinen systeemi tuo minulle mieleen jonkun Pohjois-Korean.

Viime lukuvuonna soitin suoraan Heurekan johtajalle ja selitin, että uusi varaussysteemi on kuusta, niin hankala se on. Selitin, että opettajilla on muutakin tekemistä kuin leikkiä ja lähetellä Heurekaan kaikenmaailman sähköposteja. Sillä kertaa sain varauksen puhelimitse, koska johtaja varasi ajat minulle.

Helsingin Taidemuseo - ajattelin viedä oppilaani ainutlaatuiseen Gallen-Kallela -näyttelyyn. Soitin museon puhelimeen, jonka automaatti vastasi, että "emme palvele, koska rakennamme uutta näyttelyä". Näyttely on avattu 23.9. ja tänään on 26.9. - siis näyttely on ollut avoinna jo muutaman päivän! Puhelimessa pyörii vanha viesti.

Museoon ei ole edes sähköpostia, vaan vain faksi. Ymmärrän, jos kyseesä olisi Tekniikan museo, jossa säilytetään vanhoja teknisiä vempaimia. Edes alakouluissa ei ole käytetty fakseja moneen vuoteen.

Teatterimuseo - museossa on upeita teatteriworkshoppeja koululaisille, ja museoon on tehty Kansallisteatterin edeltäjän Arkadia-teatterin kopio.

Kun googlasin ja yritin avata museon sivuja, sivut eivät auenneet. Soitin puhelimeen 09 6850 9150, joka näkyi googlauksen tuloksena. "Tämä numero ei ole enää käytössä."

Vantaan maatalousmuseo - museo on kohtalaisen uusi ja polkupyörämatkan päässä koulustani. Museo on auki arkisin kol 9.-15.00. Soitin ko. aikana useaan kertaan, puhelin vain piippasi ja piippasi, kukaan ei vastannut.

Viidenteen opintoretkipaikkaan en enää soittanut. Yritetään huomenna uudestaan.

1 kommentti:

  1. Huonoa tuuria. On se aika syksystä, kun meille miehillekin kasvaa nuttura.

    VastaaPoista